- Διαφήμιση -

Για τέσσερις μέρες έκαιγε η μεγάλη φωτιά στο Κόυτσι της Νεμέας.  Και τώρα που οι φλόγες έσβησαν και ο καπνός διαλύθηκε , η εικόνα αποκαλύπτει το μέγεθος της καταστροφής.

Πολλά στρέμματα δάσους, αμπελώνες  και ελαιόδενδρα χάθηκαν στην πύρινη λαίλαπα.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Παρά τρίχα γλύτωσαν  από την μανία της φωτιάς και σπίτια στις Αρχαίες Κλεωνές.

Ο δήμαρχος Νεμέας Κώστας Καλατζής

Ο δήμαρχος Νεμέας  Κώστας Καλατζής καταγγέλλει ότι πρόκειται για εμπρησμό.

Συγκεκριμένα  , σύμφωνα με δηλώσεις του στο moriasnews , αναφέρει : «Τη φωτιά την έβαλαν! Γιατί θέλουν να φυτέψουν αμπέλια! Είναι φοβερό! Δεν ξέρουν ότι αυτές οι εκτάσεις είναι χαρακτηρισμένες ως δασικές; Ή θεωρούν ότι θα αποχαρακτηρισθούν; Κάποιοι, εδώ και πολλά χρόνια δεν έχουν πάρει άδεια για τις καλλιέργειες. Πως θα νομιμοποιηθούν;
«Από το Κούτσι μέχρι τη Στιμάγκα, κάποτε ήταν γεμάτο πεύκα. Τώρα όλη αυτή η έκταση είναι αμπέλια!».

Ενώ για την επέμβαση της πυροσβεστικής ο Δήμαρχος ανέφερε: «Χθες, σε όλη την Ελλάδα δεν είχαμε καμία άλλη φωτιά. Και ήρθαν με το ζόρι 2-3 αεροπλάνα. Που έπρεπε μόλις ξημέρωσε να έρθουν 7-8 μαζεμένα και να τελειώναμε με τη φωτιά. Η πυροσβεστική σε τοπικό επίπεδο λειτουργεί και έχει θέληση και δίνει τον καλύτερο εαυτό της. Αλλά παίρνει εντολές από κάποιους άνωθεν εκτός νομού, που κάθονται στις καρέκλες τους και διατάζουν, χωρίς να γνωρίζουν καν την περιοχή και χωρίς να έχουν ίσως καμία σχέση με το αντικείμενο!».