- Διαφήμιση -

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά ξεκίνησε φέτος στην Κορινθία το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων για το έτος 2020-2021, αφού οι δικαστικές διαμάχες των προμηθευτών τα προηγούμενα έτη μετέφεραν την έναρξη του ακόμα και δυο μήνες πριν τη λήξη του εκάστοτε σχολικού έτους. Το μέτρο αυτό έρχεται να ανακουφίσει πολλές οικογένειες με παιδιά που φοιτούν σε δημόσια δημοτικά σχολεία, την ώρα που η οικονομική κρίση έχει σημειώσει ραγδαία άνοδο μετά το “χτύπημα” της πανδημίας.

Για τη χρονιά 2020-2021 στο πρόγραμμα  “σχολικά γεύματα” συμμετέχουν 185.311 μαθητές ανά την επικράτεια, περιλαμβάνει 1.227 σχολικές μονάδες 74 δήμων-Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Στην Κορινθία συγκεκριμένα εφαρμόζεται στα παρακάτω 12 σχολεία που ανήκουν στο δήμο Κορινθίων:

Το μενού του προγράμματος αφορά και στις πέντε (5) εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας και είναι ειδικά σχεδιασμένο από τον Επιστημονικά Υπεύθυνο για το διαιτολόγιο Πανεπιστημιακό Φορέα για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών/τριών, στo πλαίσιο της υγιεινής μεσογειακής διατροφής.

 

Τι προβλέπει το μενού

Κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, αλλά και όσπρια, ζυμαρικά, λαχανικά και φρούτα θα περιλαμβάνονται στα σχολικά γεύματα του τρέχοντος έτους, που χωρίζονται σε δύο περιόδους, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η οποία δίνει μια γεύση στον παρακάτω πίνακα.