- Διαφήμιση -

Νεμέα η μεγαλύτερη ενιαία αμπελοοινική ζώνη των Βαλκανίων, με τα 30.000 στρέμματα αμπελιών και τα 30 οινοποιεία. Παράγει περίπου το 30% της συνολικής οινικής παραγωγής κρασιών ΟΠΑΠ της χώρας μας.

Η βασική οινοποιήσιμη ποικιλία που καλλιεργείται είναι το Αγιωργήτικο ή Μαύρο που δίνει τον οίνο Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας (ΟΠΑΠ) Νεμέας.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Η ποικιλία «Αγιωργίτικο», μια από τις πιο πλούσιες σε χρώμα ελληνικές ποικιλίες, στο «φυσικό» της περιβάλλον, την περιοχή της Νεμέας, όπου ο μύθος συναντάει την ιστορία και η παράδοση τις «ανακαλύψεις» των ανήσυχων οινοποιών.

Αυτή είναι η πραγματικότητα για την αγαπημένη μας γενέθλια γη.

Οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών, οφείλουν να αναδείξουν στην αρχή αυτού του ιστορικού κύκλου τα αιτήματα της αισθητικής, της ποιότητας ζωής, του περιβάλλοντος, του τοπίου, των προϊόντων.

Να ανοίξουν την αγορά του λόγου σε όλα τα αγροτικά δημοτικά διαμερίσματα και να συνομιλήσουν με τους κατοίκους για την οικονομία της υπαίθρου, την αγροτική οικονομία, τον αγροτουρισμό, τη τοπική γαστρονομία, τα τοπικά, τυπικά προϊόντα.

Να μιλήσουν για το μέλλον του νέου αγροτοδιατροφικού μοντέλου ανάπτυξης, βιωσιμότητας και οικονομικής αυτοδυναμίας, στο δήμο μας.
Να αναδείξουν τον αγρότη καλλιεργητή, που δεν περιορίζεται μόνο στις αγροτικές και γεωργικές δραστηριότητες, αλλά διαχειρίζεται ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα.

Βρισκόμαστε στην αρχή ενός νέου ιστορικού κύκλου, ενός νέου ιστορικού στόχου για τις τοπικές κοινωνίες, την αυτόνομη τοπική οικονομία.

Παπαντωνίου Ντίνος