- Διαφήμιση -

Στην σκιά από τους καπνούς που προκαλούν οι φωτιές στην Αττική και την Ηλεία και σκεπάζουν ακόμα και την Κορινθία, και με την ανησυχία έντονη για το τι μας επιφυλάσσουν οι επόμενες ώρες, συνεδρίασε πριν από λίγο το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Κορινθίων, προκειμένου να επικαιροποιήσει το σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης  πυρκαγιάς και γενικότερα να οργανώσει τις προληπτικού χαρακτήρα ενέργειες για το πολύ πιθανό ενδεχόμενο μιας πυρκαγιάς. Θυμίζουμε ότι ο νομός Κορινθίας είναι ένας από τους νομούς που εμφανίζουν υψηλή επικινδυνότητα για την σημερινή ημέρα, ενώ ειδικά ο δήμος Κορινθίων έχει πληγεί από πυρκαγιές και φέτος, αλλά κυρίως πέρυσι.

Το σημαντικότερο μήνυμα που προκύπτει από την σύσκεψη και το οποίο ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος ζήτησε από τα Μέσα Ενημέρωσης να μεταφερθεί προς την κοινωνία είναι ένα: «παρακαλώ τους δημότες να συμβάλουν με κάθε τρόπο στην πρόληψη πυρκαγιάς. Παρακαλώ να βρίσκονται σε απόλυτη επαγρύπνηση», είπε ο κ. Νανόπουλος! Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει να ενισχυθούν οι τοπικές ομάδες πυροπροστασίας από περισσότερους εθελοντές και να είναι έτοιμοι να διαθέσουν αυτοκίνητα, μηχανήματα και εργαλεία στην διάθεση των αρχών.  

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Παράλληλα ο δήμαρχος ζήτησε να περιοριστούν οι μετακινήσεις των πολιτών και φυσικά να αποφευχθεί κάθε ενέργεια η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά.

Στον δήμο, αλλά και γενικότερα στο συντονιστικό όργανο, υπάρχει προβληματισμός για το γεγονός πως αυτή τη στιγμή είναι μεγάλος ο αριθμός των ενεργών μετώπων κάτι που συνακόλουθα προκαλεί διασπορά των πυροσβεστικών δυνάμεων. Έτσι, αν συμβεί πυρκαγιά στο δήμο μας δεν θα υπάρχουν διαθέσιμα εναέρια μέσα και θα πρέπει να περιοριστούμε μόνο στις επίγειες δυνάμεις και στην πρόληψη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ήδη σε δάση και γενικώς επικίνδυνες για πιθανή φωτιά περιοχές περιπολούν από νωρίς το πρωί στρατός από τη Σχολή Μηχανικού, Αστυνομία και μέλη των εθελοντικών ομάδων δασοπυρόσβεσης.

Ιδιαίτερη παράκληση απευθύνθηκε στους κατοίκους ή επισκέπτες περιοχών που είναι πλησίον δασικών εκτάσεων όπως για παράδειγμα στο Αμόνι, να είναι σε ετοιμότητα για εκκένωση των περιοχών αυτών.