- Διαφήμιση -

 Πλησιάζουν οι εορταστικές μέρες των Χριστουγέννων πληθαίνουν οι εκδηλώσεις –  πληθαίνουν και οι καταγγελίες που φθάνουν στο sfedona.gr για τον ακατανόητο τρόπο που λειτουργεί η δημοτική αρχή Αλέκου Πνευματικού ως προς την έγκριση  ή μη για χρήση της αίθουσας του Δημοτικού Θεάτρου Κορίνθου “Θωμάς Θωμαϊδης”.

Σε απόγνωση πολλοί συμπολίτες μας που επιθυμούν να παρουσιάσουν την δουλειά τους στο Κορινθιακό κοινό και δεν βρίσκουν κατάλληλο χώρο αφού η πόρτα του Δημοτικού Θεάτρου παραμένει ερμητικά κλειστεί για κάποιους από αυτούς.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Εδώ και χρόνια παρατηρείται το εξής φαινόμενο : Υπάρχει συγκεκριμένη λίστα ονομάτων συλλόγων / επιχειρήσεων /ατόμων που απολαμβάνουν το προνόμιο να εγκρίνεται το αίτημα τους από τον δήμαρχο Κορινθίων (μιας και ίδιος προσωπικά έχει αναλάβει αυτό το ρόλο ουσιαστικά και τυπικά το ΚΕΠΑΠ ) για χρήση της παραπάνω αίθουσας  και προφανώς υπάρχει και η … μαύρη λίστα . Η λίστα ονομάτων με όσων έχουν προσπαθήσει με όλες τις τυπικές και νόμιμες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν για να πάρουν έγκριση άλλα δεν έλαβαν ποτέ ούτε καν απάντηση.

Αυτό καταγγέλλει στο sfedona.gr μια κυρία που διατηρεί Σχολή Χορού στην Κόρινθο και ποτέ μα ποτέ , δεν της εγκρίνουν το αίτημά της για να χρησιμοποιήσει την αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου για γιορτή ή παράσταση που επιθυμεί να δώσει σε κοινό. Το παράλογο είναι πως ενώ παίρνει η αίτησή της και αριθμό πρωτοκόλλου από το δήμο Κορινθίων κατά ένα περίεργο τρόπο εξαφανίζεται και κανείς δεν δίνει εξηγήσεις σε κανέναν!

Άλλη μια κυρία μας κατήγγειλε παρόμοιες καταστάσεις , φοβούμενη και αυτή να αποκαλύψει το όνομα  της γιατί όπως μας δήλωσε θα έχει αντίποινα … Και τι εννοούσε λέγοντας αυτό , ότι την επομένη θα περνούσαν για έλεγχο όλες οι υπηρεσίες του δήμου για να της «χαρίσουν» ότι πρόστιμο μπορείς να φανταστείς!

Με αυτές τις «δημοκρατικές» διαδικασίες λοιπόν δίνεται προς χρήση η αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου “Θωμάς Θωμαϊδης” στους πολίτες της Κορίνθου και αυτό είναι κοινό μυστικό εδώ και πολύ πολύ καιρό! Κάτι ανάλογο συμβαίνει ακόμα και για την αίθουσα  του Κλειστού Στάδιου Κορίνθου αλλά θα επανέλθουμε άλλη στιγμή σε αυτό.

 

Το ζητούμενο είναι πότε θα αλλάξει αυτή η τακτική και πως , ώστε το Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου να μπορούν να το χαίρονται και να το χρησιμοποιούν ισάξια όλοι οι δημότες της πόλης.