- Διαφήμιση -

Ενώ οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως, η Κόρινθος δεν θα χαρακτηριστεί ως πληγείσα περιοχή από τον Ιανό, ύστερα από παρέμβαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτή Κορινθίας, Χρίστου Δήμα, συμπεριλήφθη στα μέτρα ενίσχυσης που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών που θα ανακουφίσουν τους πολίτες, των οποίων οι περιουσίες υπέστησαν ζημιές. Αξίζει να σημειωθεί, πως η Κόρινθος αποτελεί την μοναδική πόλη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου που εισήχθη στον πίνακα με τους πληγέντες.

Το Υπουργείο Υποδομών έστειλε ήδη από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου κλιμάκια 300 μηχανικών για τη διενέργεια αυτοψιών και για την εκτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτήρια των Δήμων που βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του Ιανού. Πιο συγκεκριμένα, οι κάτοικοι της Κορίνθου, των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία υπέστησαν ζημιές δικαιούνται άμεσης οικονομικής ενίσχυσης, με μία μόνο αίτηση. Θα δοθεί άμεσα με τη μορφή επιδόματος έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 5.000 ευρώ στους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές των πληγέντων κτιρίων και 8.000 ευρώ ανά επιχείρηση με τη συμπλήρωση ηλεκτρονικής φόρμας στην ιστοσελίδα gov.gr.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Επίσης, στα πλαίσια της στεγαστικής συνδρομής της πολιτείας στους πληγέντες από φυσικές καταστροφές, θα χορηγηθεί δωρεάν κρατική αρωγή ίση με το 60% της εκτιμηθείσας ζημιάς του κτιρίου, για εργασίες επισκευής σε οικίες και επιχειρήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες, όσον αφορά τα μέτρα ενίσχυσης των πληγέντων, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών λειτουργεί ήδη από την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου τηλεφωνικό κέντρο, με δέκα γραμμές, για την ενημέρωση και εξυπηρέτηση των πληγέντων. Οι πολίτες θα μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 210-6509300 τις ώρες 8:00 – 21:00.