Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου, στο Συνοικισμό Κορίνθου
- Διαφήμιση -

Η 14η Σεπτεμβρίου ημέρα Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού, εκτός από μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, είναι και ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος όπου με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων στις 24 Σεπτεμβρίου 1998 τιμάται κάθε χρόνο.
Η Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου με την συνδιοργάνωση φορέων Μητρόπολη Κορίνθου,
Δήμος Κορινθίων, Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και ΚΕΠΑΠ, ολοκληρώνει απόψε το βράδυ, Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, τον κύκλο εκδηλώσεων με τίτλο “Μικρασιάτικα 2021”.
Παρουσίαση της ιστορίας της Εmma Cushman και των 1700 ορφανών εκ Μικράς Ασίας το 1922 στην Κόρινθο.

Στην πλατεία Σταύρου Ηλιόπουλου Ιωνίας Κορίνθου (Συνοικισμός) στις 8.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της ιστορίας της Εmma Cushman και των 1700 ορφανών εκ Μικράς Ασίας το 1922 στην Κόρινθο. Έρευνα -επιμέλεια -παρουσίαση: Γιώτα Αθανασούλη, Πρόεδρος Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Βόχας.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει συναυλία με την ορχήστρα “Piano Forte” στο μουσικό σεργιάνι Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Πειραιά.
Να σημειώσουμε πως χθες Κυριακή τελέστηκε μνημόσυνο για την Γενοκτονία των Ελληνικών και άλλων Χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής από το 1912 έως το 1923, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Συνοικισμό Κορίνθου και αμέσως μετά ακολούθησε Κατάθεση Στεφάνων από τους εκπροσώπους των Αρχών του νομού Κορινθίας στο μνημείο των Ελλήνων της Ανατολής (Μικρασιατών) στο πάρκο της Ιωνίας Κορίνθου.
Το ίδιο βράδυ και στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία Συναυλία έντεχνης μουσικής Μικρασιατών δημιουργών με το Μουσικό σχήμα ‘Έμμελον” και τις χορωδίες της Μικρασιατικής Στέγης και του ΚΕΠΑΠ του δήμου Κορινθίων.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-