Η προώθηση του τουρισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσο, μέσω του συστήματος διαχείρισης προορισμού (Destination Management System / DMS), ενός προγράμματος που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, αποτέλεσε το αντικείμενο τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 23 Μαρτίου, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, με τη συμμετοχή τριων καθηγητών του Πανεπιστημίου Πειραιά.

- Διαφήμιση -

Στη διάρκεια της σύσκεψης, ζητήθηκε από τους πανεπιστημιακούς να εντάξουν στις μελέτες τους απόψεις για το μέλλον του τουρισμού, “με βάση και τα σημερινά δεδομένα που διαμορφώνει η κατάσταση την οποία βιώνει όλος ο πλανήτης, γιατί μετά την πανδημία του κορωνοϊού τίποτα δεν θα είναι το ίδιο”, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο περιφερειάρχης.

“Δεν θέλουμε μελέτες βασισμένες στην πεπατημένη και στο χθες, θέλουμε την απόψη της πανεπιστημιακής κοινότητας για το μέλλον μιας Περιφέρειας η οποία θα πρέπει να πρωτοπορήσει και στον τομέα αυτό, καθώς διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα” σημείωσε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας.

Στη σημερινή σύσκεψη μετείχαν επίσης, μεταξύ άλλων, η αρμόδια για θέματα τουρισμού περιφερειακή σύμβουλος Αννα Καλογεροπούλου, καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Ράλλης από τον συνδυασμό “Νέοι δρόμοι για την Πελοπόννησο”.

Υπενθυμίζεται ότι η χρηματοδότηση του εν λόγω προγράμματος -στο οποίο εμπλέκονται επίσης τα Πανεπιστήμια Πελοποννήσου και Πειραιώς- ανέρχεται σε 2.000.000 ευρώ.

 

- Διαφήμιση -