- Διαφήμιση -

BlackFriday οργανώνουν για ακόμα μια χρονιά  οι μεγαλοεργοδότες του κλάδου την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου και οι εμποροϋπάλληλοι καλούνται να δουλέψουν 11ωρα και 12ωρα, να αλλάξουν τα ρεπό τους και να εργαστούν κάτω από καθεστώς έντονης πίεσης. Μια κατάσταση βέβαια που δεν διαφέρει από την καθημερινότητα που ζουν μέσα στα καταστήματα  χιλιάδες εργαζόμενοι στο εμπόριο.

Δεν είναι μόνο η Παρασκευή 24 Νοέμβρη που οι εργαζόμενοι θα δουλέψουν ατέλειωτες ώρες  με τροποποιημένα τα προγράμματα τους με αλλαγή στα ρεπό τους και θα δουλέψουν κάτω από καθεστώς μεγάλης πίεσης αλλά και οι μέρες πριν και μετά απ αυτή την ημερομηνία. Ήδη έχειπροηγηθεί η περίοδος που από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβρη τα καταστήματ αάνοιξαν 32 Κυριακές βάσει του νόμου 4472/2017 που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και έπεταισυνέχεια με την έναρξη του εορταστικούωραρίου και το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές 17-24-31 Δεκέμβρη.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Οι μεγάλοιεργοδότες και οι πολυεθνικές στο κλάδο του Εμπορίου έχοντας μοναδικό κριτήριο την αύξηση των κερδών τους σμπαραλιάζουν κάθε εργασιακό δικαίωμα χτυπούν το σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας.Καταστρατηγούν ακόμα και τις ελεεινές ατομικές συμβάσεις που εφαρμόζονται στονκλάδο.

Αξιοποιούν το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουνεξασφαλίσει  απ όλες τις κυβερνήσειςπρώην και νυν έχουνλυμένα τα χέρια να επιβάλλουνότι όρους εργασίας θέλουν.

Αυτόενισχύεταιακόμηπερισσότερο με την απουσίαΣυλλογικήςΣύμβασηςΕργασίας.

Απαντάμε στην επίθεση των μεγαλοεργοδοτών που θα κλιμακωθεί  κι  άλλο το επόμενοδιάστημα με την οργάνωση στο κλαδικό μας σωματείο το Σύλλογο Ιδιωτικών Υπάλληλων ν.Κορινθίας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφουςεμποροϋπαλλήλους να μην υποκύπτουν σ αυτή την επίθεση.Νααπευθυνθούν στο σωματείο τους για νααπαιτήσουμε μαζί να σταματήσειαυτό το αίσχος.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Να εξασφαλιστεί ο αναγκαίοςχρόνοςξεκούρασης 12ωρο των εργαζομένων ανάμεσα στις βάρδιες.
  • Οι εργαζόμενοι να πάρουνεπιπλέονρεπό .
  • Να πληρωθούνκανονικά οι παραπάνω ώρες των εργαζομένων.
  • Να τηρηθεί το κανονικά ωράριο εργασίας των εργαζομένων

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Όσο τους επιτρέπουμε να μας περνάνε το φόβο της ανεργίας όσο είμαστε ανοργάνωτοι και μόνοι μας τόσο η επίθεση θα εντείνεται τόσο θα χάνουμε τα δικαιώματα μας.

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας
  • Κατάργηση όλων των νόμων που απελευθερώνουν το ωράριο
  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με κατάργηση της μερικής απασχόλησης.
  • Μόνιμη κα σταθερή δουλειά για όλους.

Για το Δ.Σ.

Η πρόεδρος                   Η γραμματέας

Μαρία Παπαδάκη             Φρόσω Τσαρμπού