- Διαφήμιση -

Συνάντησα στο γραφείο του, πριν από λίγες ημέρες, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιο Λιβανό, τον οποίο ενημέρωσα για τον παρατεταμένο καύσωνα που είχαμε το τελευταίο χρονικό διάστημα -ειδικότερα- στον νομό Κορινθίας και την ζημιά που έχει υποστεί η αγροτική παραγωγή. Του έδειξα φωτογραφίες, τα στοιχεία με τις θερμοκρασίες και του μετέφερα την αγωνία και την απόγνωση των παραγωγών. Ο υπουργός με διαβεβαίωσε πως οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ παρακολουθούν το ζήτημα και πως θα γίνει το συντομότερο δυνατόν η καταγραφή των ζημιών ώστε να μπορέσουμε στην συνέχεια να προχωρήσουμε γρήγορα σε δίκαιες αποζημιώσεις.

Σήμερα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο με ενημέρωσε πως ο ΕΛΓΑ Πάτρας ολοκληρώνει τις αιτήσεις για τον παγετό και πως μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου αρχές Νοεμβρίου θα έχουν καταβληθεί οι προκαταβολές στους παραγωγούς ενώ μέχρι τέλος του έτους οι πληρωμές στο σύνολο τους. Παράλληλα, προχωράει η διαδικασία για την καταγραφή για τις πολύ μεγάλες ζημίες που έχουν προκληθεί από τον παρατεταμένο καύσωνα.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Δυστυχώς φέτος οι παραγωγοί δοκιμάζονται πολύ έντονα από την κλιματική κρίση με παγετούς, φωτιές και καύσωνα με αποτέλεσμα να υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα σε πολύ μεγάλο τμήμα της αγροτικής παραγωγής.