- Διαφήμιση -

Μπορεί ο αριθμός των κρουσμάτων της πανδημίας τις τελευταίες ημέρες να τρομάζει και να δημιουργεί προϋποθέσεις ενός τέταρτου κύματος υγειονομικής κρίσης, ωστόσο η αύξηση των κρουσμάτων δεν ταυτίζεται με μία αντίστοιχη αύξηση εισαγωγών και κυρίως νοσηλεύσεων σε ΜΕΘ.

Έτσι, για παράδειγμα, βλέπουμε ότι ο αριθμός των εισαγωγών σε ΜΕΘ παραμένει χαμηλά (χωρίς αυξητικές τάσεις), αν και οι μολύνσεις πιάνουν νούμερα Μαρτίου και Απριλίου. Η εικόνα αυτή αποτυπώνεται και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης υπήρχαν 126 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 11.778 (4.334 στην Κορινθία).

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Αναλυτικά, τις τελευταίες 24 ώρες, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 17 κρούσματα, στην Π.Ε. Αρκαδίας 8, στην Π.Ε. Κορινθίας 58, στην Π.Ε. Λακωνίας 3 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 40.

Ωστόσο, την ίδια ημέρα (14 Ιουλίου), στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 11 άτομα και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 0, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 1, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 0, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 3, στο Νοσοκομείο Σπάρτης 0 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 7.

Όλα αυτά, ενώ δεν υπήρχε καμία νοσηλεία σε κρεβάτι ΜΕΘ.