- Διαφήμιση -

«Έσπασε» και το όριο των 1.500 κρουσμάτων – 1.547 τα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα Τετάρτη 28 Οτωβρίου 2020, 288 κρούσματα παραπάνω από το χθεσινό «ρεκόρ»

Εκτακτη σύσκεψη πραγματοποιούν οι λοιμωξιολόγοι, το απόγευμα της Τετάρτης, μετά την έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Οι εξελίξεις, μετά το «μαύρο» σημερινό ρεκόρ των 1.547 κρουσμάτων κορωνοϊού, είναι ραγδαίες και οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να εισηγηθούν νέα μέτρα προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, λοιπόν, θα τεθούν σε ψηφοφορία:

-Να μπει νωρίτερα η Θεσσαλονίκη στο 4
-Περιορισμός κυκλοφορίας στην Αθήνα
-Απαγόρευση κυκλοφορίας στις 21:00 το βράδυ και μία στις 22:00 το βράδυ
-Σύμφωνα με το Mega, σε 15 ημέρες η κυβέρνηση θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε ολικό lockdown.

Τσιόδρας: Η Ελβετία από 500 κρούσματα έφτασε τα 6.000 σε 15 μέρες

Για να τονίσει την κρισιμότητα της κατάστασης, ο λοιμωξιολόγος τόνισε πως οι επόμενες δύο εβδομάδες πρέπει να φέρουν μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων, αν και παραδέχτηκε πως η κατάσταση δείχνει πως πλέον δύσκολα θα «μαζευτεί» το πράγμα, όπως είπε.

Έκανε σαφές πως η τήρηση των μέτρων είναι το τελευταίο «χαρτί» για να αντιστραφεί το κλίμα και να αποφευχθούν νέα μέτρα.

«Eχουμε δύο εβδομάδες μπροστά μας… Ας αποφύγουμε τις ευκαιρίες μετάδοσης σε ένα επίπεδο χαμηλό ή όσο πιο χαμηλό γίνεται. Μπορεί να μη μαζεύεται το πράγμα, γιατί όντως αυτό δείχνει…», ανέφερε σε δραματικό τόνο και έδωσε το παράδειγμα της Ελβετίας, όπου τα κρούσματα έφτασαν σε τρομακτικά, για την Ελλάδα, νούμερα.

iefimerida.gr