- Διαφήμιση -

Β.Νανόπουλος : Ο δήμος Κορινθίων να αξιοποιήσει δυο προτάσεις μας για ανακαίνιση και επανάχρηση δημοτικών κτιρίων καθώς και τη βελτίωση πρόσβασης σε παραλίες

Σχετικά με την συνεδρίαση της 28.11.2017 του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κορινθίων σημειώνουμε τα εξής .

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Προ ημερησίας διατάξεως κάναμε δυο προτάσεις για συμμετοχή του δήμου σε επιδοτούμενα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης –  προκήρυξη ΕΠΑΝΕΚ  .

Το πρώτο αφορά την ανακαίνιση και επανάχρηση δημοτικώνκτιρίων πχ δημοτική αγορά, παλιόξενία, δημοτικά σφαγεία με επιδότηση που κυμαίνεται από 35-100%. Η πρόταση πρέπει να υποβληθεί τον προσεχή Ιανουάριο .

Η δεύτερη πρόταση αφορά την προσβασιμότητα σε παραλίες ΑΜΕΑ και όχι μόνο  και επιδοτεί την κατασκευή διαδρόμων, σκιάστρων , αποδυτηρίων κλπ. σε μια από τις παραλίες μας πχ τα Καλάμια. Ο χρόνος υποβολής είναι επίσης ο ερχόμενος Ιανουάριος .

Η απάντηση που πήραμε ήταν θετική ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και στα δυο θέματα.

 

ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ 

Καταψηφίσαμε την αύξηση κατά 50.000 ευρώ του προϋπολογισμού για το μήνα Δεκέμβριο 2017 των πολιτιστικών εκδηλώσεων του ΚΕΠΑΠ γιατί σε περίοδο οικονομικής κρίσης η μεγάλη αυτή αύξηση είναι πρόκληση. Θέλουμε να γίνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις τις μέρες των εορτών αλλά όπως είχαν προγραμματιστεί στον προϋπολογισμό . Το ετήσιο ποσό  για πολιτιστικές εκδηλώσεις φτάνει 279.000 ευρώ στον προϋπολογισμό. Μπορούν τα χρήματα της αύξησης που ζητήθηκε  να χρησιμοποιηθούν για άλλο κοινωνικό σκοπό πχ βοήθεια  σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη επιβίωσης.

 

Βασίλης Νανόπουλος

επικεφαλής του συνδυασμού Συμμαχία Πολιτών

και της μείζονος μειοψηφίας του δήμου  Κορινθίων