- Διαφήμιση -

Με την πολυβραβευμένη σχεδιάστρια φωτισμού, Ελευθερία Ντεκώ, τον άνθρωπο που κέρδισε τρία βραβεία το 2020 για τον φωτισμό της Ακρόπολης, ενώ έχει κερδίσει και ένα βραβείο ΕΜΜΥ για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 θα συναντηθεί ο Παναγιώτης Νίκας προκειμένου να συζητήσουν την πιθανότητα να αναλάβει το έργο του νέου φωτισμού του κάστρου της Ακροκορίνθου.

Φωτισμός Ακροκόρινθου – Ένα έργο ξεχασμένο – Sfedona.gr

Αυτή ήταν ίσως η πιο σημαντική από τις ειδήσεις που προέκυψαν από την προ ημερών συνάντηση που έγινε στην έδρα της περιφερειακής ενότητας Κορινθίας ανάμεσα στον Π. Νίκα, με τους Γκιολή, Κόρκα, Βυτινιώτη και τον πρόεδρο της “Πελοπόννησος ΑΕ” Μουρίκη. Στην σύσκεψη συζητήθηκε το έργο για το οποίο υπάρχει ήδη μελέτη.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Η Ελευθερία Ντεκώ έχει φωτίσει περισσότερες από 450 παραστάσεις θεάτρου, μουσικής, χορού, όπερας καθώς και εικαστικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (διεθνή φεστιβάλ). Επιπλέον, έχει σχεδιάσει τον αρχιτεκτονικό φωτισμό κτιρίων, δημόσιων και ιδιωτικών χώρων, μουσείων, πολιτιστικών κέντρων κ.ά., αποσπώντας καθ’ όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της εξαιρετικές κριτικές και βραβεία. Έχει διδάξει θεατρικό φωτισμό στο Πανεπιστήμιο της Ν. Υόρκης (1990/92) και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Τμήμα Θεάτρου, Σχολή Καλών Τεχνών) ως επίκουρη καθηγήτρια από το 2005. Σημαντική στιγμή στην καριέρα της υπήρξε η συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες – Αθήνα 2004 ως διευθύντριας και σχεδιάστριας φωτισμών των Τελετών Έναρξης και Λήξης. Για την Τελετή Έναρξης απέσπασε το διεθνές βραβείο EMMY Εξαιρετικής διεύθυνσης φωτισμών.