- Διαφήμιση -

Αιφνιδίασε μαθητές και εκπαιδευτικούς η Υπουργούς Παιδείας, με την σημερινή πρωινή της επίσκεψή στο 1ο Γενικό Λύκειο και στο Ειδικό Σχολείο Κορίνθου.

Την κα Κεραμέως υποδέχθηκαν στην Κόρινθο η βουλευτής Κορινθίας Μαριλένα Σούκουλη, ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Βαγγέλης Παπαϊωάννου, o Περιφερειακός Δ/ντης Εκπαίδευσης και οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

“Είμαι εδώ σήμερα για να εκφράσω την αμέριστη συμπαράσταση της κυβέρνησης σε αυτό το δύσκολο έργο που εκτελείται όλοι σας”, επισήμανε η κα Κεραμέως

Κατά την επίσκεψή της στα δύο σχολεία της Κορίνθου η Υπουργός συνομίλησε με μαθητές και μαθήτριες εστιάζοντας κυρίως στην τήρηση των κανόνων υγιεινής κατά του κορονοϊού όπως τη χρήση μάσκας. Στη συνέχεια ενημερώθηκε απ΄τους εκπαιδευτικούς για θέματα και προβλήματα της σχολικής καθημερινότητας.

Η κα Κεραμέως παρέλαβε υπόμνημα απ΄τον δήμαρχο Κορινθίων με θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου. Ένα απ΄αυτά είναι το πρόβλημα στέγασης των Νηπιαγωγείων στο δήμο όπου τα περισσότερα στεγάζονται σήμερα σε μισθωμένους ακατάλληλους χώρους. Ο κος Νανόπουλος αναφέρθηκε επίσης και στο σχέδιο της δημοτικής αρχής για δημιουργία πανεπιστημιακού campus στο πρώην στρατόπεδο Κορίνθου ζητώντας απ΄την Υπουργό να ενισχύσει τα τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που λειτουργούν στην Κόρινθο.

Το μείζον θέμα αυτή την περίοδο, όπως ανέφερε και ο αντιδήμαρχος Παιδείας, είναι η καθαριότητα στα σχολεία. “Χρειαζόμαστε περισσότερες σχολικές καθαρίστριες και θέλουμε να εισακουστεί στο Υπουργείο αυτό το αίτημα μας”, τόνισε ο Βαγγέλης Παπαϊωάννου προσθέτοντας πως η παλαιότητα των σχολικών κτιρίων δημιουργεί επιπλέον σοβαρά προβλήματα.

“Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς βρήκε επαρκώς στελεχωμένα τα σχολεία της Κορινθίας παρά τις αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε” είπε η βουλευτής κα Μαριλένα Σούκουλη και ευχαρίστησε την Υπουργό για την αγαστή συνεργασία που έχουν αναπτύξει μέχρι σήμερα.