- Διαφήμιση -

Πηγή έμπνευσης για άπειρους καλλιτέχνες και ρομαντικές ψυχές – Δείτε τις φωτογραφίες.

Στο άκουσμα της λέξης καλοκαίρι στις Κυκλάδες, αδιαμφισβήτητα οι πρώτες εικόνες που έρχονται αβίαστα στο νου, είναι εκείνες από την υπέροχη και αθεράπευτα ρομαντική Σαντορίνη. Το ονειρικό της ηλιοβασίλεμα -που όμοιό της δεν συναντάς εύκολα αλλού-, η εκπληκτική θέα στην Καλντέρα, το επιβλητικό τοπίο με τους κάθετους, δραματικούς βράχους είναι αρκετά για να σε πείσουν ότι αυτό το νησί έχει κάτι μαγικό. Όπως και η Οία, η πρωταγωνίστρια του καλοκαιριού στις Κυκλάδες.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Οία, η πρωταγωνίστρια του καλοκαιριού στις Κυκλάδες

Η Οία είναι ο πρώτος οικισμός που χαρακτηρίστηκε διατηρητέος στο νησί, το 1976, και αποτελεί αναμφίβολα σύμβολο του καλοκαιριού όχι μόνο για τη Σαντορίνη, αλλά για όλες τις Κυκλάδες και το ελληνικό καλοκαίρι γενικότερα.

Το ηλιοβασίλεμά της έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για άπειρους καλλιτέχνες, ενώ τα σοκάκια της λειτουργούν σαν μαγνήτες που καλούν τους επισκέπτες της να χαθούν στον υπέροχο λαβύρινθο που δημιουργούν και να ανακαλύψουν κρυμμένα μυστικά που συναρπάζουν.

Η Οία, που απέχει περίπου 11 χλμ. από τα Φηρά, μαγεύει τους πάντες, επειδή στην ουσία είναι πραγματικά ακαταμάχητη. Ο κεντρικός δρόμος τη χωρίζει σε δύο περιοχές με εκείνη από την πλευρά της καλντέρας να χαρακτηρίζεται από τα εντυπωσιακά υπόσκαφα -χαρακτηριστικά, παραδοσιακά κτίρια του νησιού- και την άλλη να στολίζεται από όμορφα καπετανόσπιτα.

Από τα, επίσης, σημεία αναφοράς της Οίας και οι αμέτρητοι μπλε τρούλοι που ξεπροβάλλουν σχεδόν σε κάθε γωνιά του οικισμού, μιας και εδώ υπάρχουν περισσότερες από 60 εκκλησίες. Στο άκρο του οικισμού βρίσκεται το Κάστρο, με τα κομμάτια που έχουν διατηρηθεί να προσφέρουν μοναδική θέα, αλλά και να αποτελούν αφορμή για ένα γοητευτικό ταξίδι στο παρελθόν.

Η ποιότητα είναι συνώνυμο της περιοχής, που αποτελεί πέραν πάσης αμφιβολίας μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εμπειρίες στη Σαντορίνη. Μην παραλείψετε να κατεβείτε τα 214 σκαλιά που χωρίζουν την Οία από το γραφικό Αμμούδι, όπου θα απολαύσετε εγγυημένα φρέσκα ψάρια. Επίσης, στην Οία βρίσκεται το Ναυτικό Μουσείο που αξίζει την επίσκεψή σας.