- Διαφήμιση -

Ένα συναρπαστικό τοπίο που εντυπωσιάζει – Δείτε τις φωτογραφίες

Στο άκουσμα των λέξεων Λίμνη Βουλιαγμένης οι περισσότεροι φέρνουν στο νου το εκπληκτικό τοπίο που συναντά κανείς στην περιοχή της Βουλιαγμένης, στην Αττική. Ένα πραγματικό φυσικό θαύμα που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Φωτογραφία: Παναγιώτης Μούζος

Ωστόσο, υπάρχει η Λίμνη Βουλιαγμένης, στο νομό Κορίνθίας , η οποία αν και λιγότερο γνωστή από την διάσημη συνονόματή της, δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από αυτήν.

Φωτογραφία: Παναγιώτης Γρυπάρης

Ο λόγος, λοιπόν, για τη Λίμνη Βουλιαγμένης που συναντάται σε απόσταση 15 χλμ. από το Λουτράκι, στην περιοχή της Περαχώρας. Στην ουσία πρόκειται για μια λιμνοθάλασσα, το βάθος της οποίας δεν ξεπερνά τα 40 μέτρα, το μήκος της τα 2 χλμ. και το πλάτος το ένα χλμ.

Φωτογραφία: Δημήτρης Μητροβγένης

Διαθέτει αμμώδη ακρογιαλιά και ένα στενό κανάλι, με την βοήθεια του οποίου τα νερά της επικοινωνούν με εκείνα του Κορινθιακού κόλπου. Από το συγκεκριμένο άνοιγμα, που δεν ξεπερνά τα έξι μέτρα, η θάλασσα κατηφορίζει στα νερά της λίμνης δημιουργώντας δίνες.

Φωτογραφία: Βασίλης Πρωτοπαπάς

Τα νερά της λίμνης είναι πολύ αλμυρότερα από αυτά της θάλασσας και ανανεώνονται κάθε έξι περίπου ώρες με το φαινόμενο της παλίρροιας και της άμπωτης. Η πιο όμορφη παραλία, στρωμένη με λευκή, ψιλή άμμο συναντάται στις δυτικές όχθες της, ενώ τα νερά της που θεωρούνται ιδιαιτέρως ζεστά επιτρέπουν το κολύμπι μέχρι και το φθινόπωρο.

Φωτογραφία:Marcin Stolarek