- Διαφήμιση -

Χθες το μεσημέρι στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και παρουσία  του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη έγινε παρουσίαση στα τοπικά ΜΜΕ των έργων στην Κορινθία .

Στην παρουσίαση που έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Πελοπίδας Καλλίρης , παρευρέθηκαν  οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου , Θανάσης Γκίκας , Άγγελος Παπαγγελόπουλος , Απόστολος Παπαφωτίου  καθώς και όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κορινθίας Θανάσης Πισιμίσης , Ευριπίδης Γκιατάς , Γεώργιος Πετρίτσης και Αλέξιος Αλεξόπουλος.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Το παρών έδωσε και ο νέος πρόεδρος του ΚΕΚ Κορινθίας Γιάννης Ροτζιώκος.

Έγινε αρχικά από τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας μια συνολική παρουσίαση των έργων που μέχρι σήμερα  έχουν ολοκληρωθεί , εκτελούνται αυτή τη στιγμή ή είναι προγραμματισμένα να γίνουν στο εγγύς μέλλον.

Έργα χρηματοδοτούμενα από το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων , από ΕΣΠΑ , από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και από πρόγραμμα ιδίων πόρων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.

Η παρουσίαση συμπεριλάμβανε έργα σε διάφορους τομείς γι΄αυτό και είναι αδύνατον σε ένα άρθρο να τα συμπεριλάβουμε αναλυτικά όλα και να σας ενημερώσουμε επαρκώς , οπότε θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες ξεχωριστές αναρτήσεις.

Επιγραμματικά να αναφέρουμε ότι παρουσιάστηκαν σημαντικά έργα σε επαρχιακό και οδικό Εθνικό δίκτυο και σήμανση οδικού δικτύου, σε έργα αντιδιαβρωτικά , αντιπυρικά, αντιπλημμυρικά, αρδευτικά.

Ξεχωριστή μνεία έγινε για τα έργα που αφορούν νέα σχολικά κτίρια στην Κορινθία όπως το πολυδύναμο νηπιαγωγείο στην Κόρινθο και το δημοτικό στα Ίσθμια  .

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης  στην ομιλία του έδειξε πως έχει χαρτογραφήσει τον νομό μας σπιθαμή προς σπιθαμή , αναφερόμενος σε πολλά έργα  γνωρίζοντας τα προβλήματα , τις ιδιατερότητες και τις ανάγκες τις κάθε περιοχής.

Έργα που έχουν να κάνουν με τον πρωτογενή τομέα . Τόνισε πως έχουν βάλει στοίχημα με την άρδευση στην Κορινθία με στόχο να βοηθηθούν οι παραγωγοί . Αναφέρθηκε στο σχέδιο μελέτης αναδασμού Φενεού , 5 χιλ. στρέμματα επιπλέον καλλιεργήσιμης γης.

«Δεν υπάρχουν έργα πολιτισμού που να μην χρηματοδοτεί η Περιφέρεια» , επισήμανε ο περιφερειάρχης. Αναφέρθηκε στη Δίολκο ένα έργο προϋπολογισμού 2.200 εκατ. Ευρώ . Ένα εμβληματικό έργο , όπως το χαρακτήρισε που θα εκτοξεύσει τον τουρισμό της περιοχής.

Με άξονα τον τουρισμό αναφέρθηκε και στον Σχίνο χαρακτηρίζοντάς τον  «Νέο επιθετικό προορισμό». Αλλά και στη λίμνη Βουλιαγμένης όπου σχεδιάζουν να γίνει καταδυτικό επισκέψιμο πάρκο .

Επιπλέον αναφέρθηκε σε έργα αθλητικών εγκαταστάσεων . Όπως η δημιουργία αθλητικού κέντρου στο Ξυλόκαστρο που δεν έχει καθόλου σήμερα χώρους για άθληση.

Ο Πέτρος Τατούλης δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά και στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων . Η τραγική χωματερή Χιλιομοδίου  , θα αποτελέσει παρελθόν είπε.

Και τέλος αναφέρθηκε και στα προβλήματα συνεργασίας με τον δήμο Κορινθίων.

«Η περιφερειακή αρχή στέκεται στο ύψος της και εμποδίζεται μονομερώς η αντιπαλότητα με τον δήμο Κορινθίων» , σχολίασε ο περιφερειάρχης. Και αναφερόμενος στο πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής που με ευθύνη του δεν εντάχθηκε ο συγκεκριμένος δήμος , δήλωσε πως περιμένει να δείξει σοβαρότητα και ωριμότητα ο δήμος ώστε τελικά να ενταχθεί σε αυτό το σπουδαίο πρόγραμμα.

 

Την παρουσίαση έκλεισε με την ομιλία της η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου . Παραδέχτηκε πως η Κορινθία έχασε χρόνο στην προηγούμενη θητεία όμως πλέον γίνονται , χάρη στην επιμονή και στο ενδιαφέρον του Πέτρου Τατούλη , μεγάλα βήματα με καθοριστικής σημασίας έργα και θα κερδίσει τη θέση που της αξίζει.

«Πολλές φορές όταν έχουμε κάτι όμορφο μέσα στο σπίτι μας δεν του δίνουμε σημασία παρά μόνο όταν βγούμε έξω και το ακούσουμε να συζητιέται από ξένους. Αναφέρομαι στο πρόσφατο ταξίδι μου στην Θεσσαλονίκη για το συνέδριο με το θρησκευτικό τουρισμό , όταν έκπληκτη άκουγα πόσο κόσμο προσελκύουν κάθε χρόνο «τα βήματα του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο»,  τόνισε η αντιπεριφερειάρχης  υποσχόμενη πως αυτό αποτελεί άμεσος στόχος ανάπτυξης για την περιφερειακή αρχή.

Θα ακολουθήσουν άρθρα με ξεχωριστές αναφορές στα έργα για το νομό μας που παρουσιάστηκαν στην Π.Ε.  Κορινθίας.