- Διαφήμιση -

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση, 16/10/2017, του Περιφερειακού Συμβουλίου, εγκρίθηκαν με εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη τα εξής:

Α. Η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Μεγαρέων και του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων για την υλοποίηση του έργου «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΟΔΟ ΣΧΙΝΟΣ – ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ», ένα σημαντικό έργο για την ασφάλεια των συμπολιτών μας και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Β. Έγκριση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στο Κ.Ε.Κ. Κορινθίας Α.Ε. και συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατά το ποσό των 33.740,00€ στην καταβολή αυτού.

Γ. Ορισμός εκπροσώπων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Γενική Συνέλευση του ΚΕΚ Ν. Κορινθίας ΑΕ. Στο πλαίσιο ευρύτερων και ειδικών αλλαγών για την εύρυθμη λειτουργία και την αποδοτικότητα του Κ.Ε.Κ. Κορινθίας, ορίστηκαν ως εκπρόσωποι οι κ.κ. Ροτζιώκος Ιωάννης, Βαγκόπουλος Ανδρέας, Ρούκης Γεώργιος και Παπαγιαννακόπουλος Παναγιώτης και προτάθηκαν ενόψει της Γενικής Συνέλευσης του ΚΕΚ στις 30/10/2017, ως Πρόεδρος ο κ. Ροτζιώκος Ιωάννης και ως Αντιπρόεδρος ο κ. Βαγκόπουλος Ανδρέας.

Δ. Σχετικά με την αποδοχή Χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ποσού 38.580.000,00€ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου,  κατανεμήθηκαν στην Κορινθία 6.000.000,00€ για την βελτίωση – συντήρηση εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου ΠΕ Κορινθίας και 500.000,00€ για την συντήρηση – βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων ΠΕ Κορινθίας.

Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε επιπλέον κατανομές 100.000,00€ για το Αγροτικό Πρόγραμμα Εξηλεκτρισμού και την ανάπτυξη του Τουρισμού στην Κορινθία.

 

Γραφείο Τύπου Αντιπεριφερειάρχη