- Διαφήμιση -

Νέα εμβόλια Covid-19, συμπεριλαμβανομένων αυτών που δεν χρειάζονται βελόνες και μπορούν να αποθηκευτούν σε θερμοκρασία δωματίου, μπορεί να είναι έτοιμα για χρήση αργότερα αυτό το έτος ή τον επόμενο χρόνο, δήλωσε κορυφαία επιστήμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, έξι έως οκτώ νέα εμβόλια ενδέχεται να ολοκληρώσουν κλινικές μελέτες και να ζητήσουν έγκριση έως το τέλος του έτους, δήλωσε η Soumya Swaminathan, επικεφαλής επιστήμονας του Οργανισμού με έδρα τη Γενεύη.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Ο κόσμος χρειάζεται περισσότερα εμβόλια, ειδικά καθώς η συνεχής κυκλοφορία του ιού γεννά επικίνδυνες νέες μεταλλάξεις και οι φαρμακευτικές εταιρείες αγωνίζονται να ανταποκριθούν στις παραγγελίες. Μόνο 122 χώρες έχουν αρχίσει να εμβολιάζουν ανθρώπους, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με τα εμβόλια που έχουμε», δήλωσε η Swaminathan, Ινδή παιδίατρος που είναι πιο γνωστή για την έρευνά της για τη φυματίωση και τον ιό HIV. Αλλά «μπορούμε να βελτιωθούμε κι άλλο. Νομίζω ότι, έως το 2022, θα δούμε την εμφάνιση βελτιωμένων εμβολίων», σημείωσε.

Περισσότερα από 80 υποψήφια εμβόλια μελετώνται σε άτομα, αν και μερικά βρίσκονται ακόμη στα αρχικά στάδια της δοκιμής και μπορεί να μην είναι επιτυχημένα.

 

(businessnews.gr)