- Διαφήμιση -

Υπάρχουν μερικές ελληνικές παραλίες που δεν ξεχωρίζουν μόνο για την ομορφιά τους αλλά και για την ιστορία τους. Σίγουρα μια από αυτές είναι η παραλία της Καλογριάς στην Πελοπόννησο. Μια φημισμένη για το μέγεθος και την ομορφιά της παραλία που έχει και ιδιαίτερα στοιχεία στην ιστορία της, ίσως άγνωστα σε πολλούς. Είναι ένας μικρός παράδεισος στη Μεσσηνία και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι αποτέλεσε την παραλία που ερωτεύτηκε ο Νίκος Καζαντζάκης και έμεινε εκεί για δύο χρόνια. Αν βρεθείς για διακοπές στην Πελοπόννησο και ειδικά στη Μεσσηνία, δε γίνεται να μην αναζητήσεις την παραλία της Καλογριάς για να κάνεις εκεί μια βουτιά.

Ελληνικές παραλίες: Η παραλία της Καλογριάς που ερωτεύτηκε ο Καζαντζάκης και έμεινε εκεί δύο χρόνια

Η παραλία της Καλογριάς είναι μια από τις ελληνικές παραλίες που έχει φωτογραφηθεί και συζητηθεί αρκετά. Και σίγουρα καθόλου άδικα. Τα κρυστάλλινα και καθαρά νερά, η χρυσή άμμος και γενικότερα η τοποθεσία θα σε συνεπάρουν από το πρώτο λεπτό. Τα νερά στην παραλία της Καλογριάς είναι πάντα καθαρά αλλά όχι τόσο ζεστά. Κι αυτό γιατί τα καταγάλανα νερά ανανεώνονται συνεχώς από τις υποθαλάσσιες πηγές με νερό του Ταΰγετου να τη διατηρούν πάντα καθαρή. Η Καλογριά είναι μια οργανωμένη παραλία που θα απολαύσεις το μπάνιο σου και θα έχεις ό,τι χρειαστείς από τα καταστήματα που λειτουργούν εκεί.  Όλα αυτά το πρωί. Γιατί όσο σουρουπώνει τα πράγματα γίνονται όλο και καλύτερα. Είναι μεγάλη τύχη να μπορέσεις να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα στην παραλία της Καλογριάς. Ένα από τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα της Ελλάδας.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Από αυτή την ομορφιά γοητεύτηκε και ο Καζαντζάκης. Εκεί έζησε για δύο χρόνια (1917-1918) μαζί με τον θρυλικό ήρωα του μυθιστορήματός του «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά». Ο ίδιος αγόρασε το λιγνιτωρυχείο της Πραστοβάς, ακριβώς πάνω από την παραλία. Στο νότιο άκρο, πολύ κοντά από την αμμουδιά υπάρχει η «σπηλιά του Καζαντζάκη», όπου έβρισκε καταφύγιο για να διαβάζει και να γράφει. Ακόμη και αυτή είναι επισκέψιμη είτε με βάρκα είτε κολυμπώντας αν σου αρέσουν τέτοιες εμπειρίες.

Καλοκαιρινές διακοπές στη Μεσσηνία, μια διαφορετική εμπειρία

Στη Μεσσηνία θα απολαύσεις νερά που μοιάζουν με νησί αλλά σκηνικό που σε παραπέμπει σε ορεινό προορισμό. Δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί αγαπημένο προορισμό όχι μόνο γιατί διαθέτει μοναδικές ελληνικές παραλίες, αλλά γιατί έχει αυτό που λέμε «το πακέτο».