- Διαφήμιση -

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, με απόφαση που αναρτάται σήμερα ΕΓΚΡΙΝΕΙ την τροποποιημένη μελέτη για την ανέγερση του Δημοτικού Σχολείου  Αρχαίας Κορίνθου, αποδεχόμενο την αναγκαιότητα της υλοποίησης του. Στην απόφαση περιλαμβάνονται επίσης οι όροι βελτίωσης της πρότασης θεμελίωσης και της στατικής μελέτης καθώς και οι όροι για την προστασία και ανάδειξη των αρχαιοτήτων.

Η δήλωση του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου:

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

«Η απόφαση δικαιώνει την προσπάθεια που έγινε όλο αυτό το διάστημα ώστε το έργο να μην χαθεί. Προχωρήσαμε, επιλέγοντας έναν από τους καλύτερους μελετητές της  χώρας, σε νέα στατική μελέτη ώστε τα ευρήματα να τύχουν προστασίας πρωτίστως και ανάδειξης κατ επέκταση μετατρέποντας το νέο σχολείο σε πρότυπο για όλη τη χώρα, αφού θα αποτελεί παράλληλα και “έκθεση αρχαιοτήτων”. Ως Δήμαρχος έδωσα το “παρών” στην κρίσιμη συνεδρίαση του Αρχαιολογικού Συμβουλίου, ώστε να εξηγήσω την αναγκαιότητα αλλά και την βούληση μας να προστατέψουμε και να αναδείξουμε τα ευρήματα. Η Αρχαία Κόρινθος δικαιούται  ένα νέο σύγχρονο εκπαιδευτήριο και αυτό θα της δώσουμε!»

Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Μάιο (2020) ο Βασίλης Νανόπουλος είχε κάνει αναφορά στη υπογραφή της σύμβασης και σε όλα τα στοιχεία που θα συνθέσουν το νέο σχολείο. Ο προϋπολογισμός θα είναι τρία εκατομμύρια ευρώ και το έργο θα ολοκληρωθεί σε 18 μήνες. Το σχολείο θα έχει οκτώ αίθουσες και σύγχρονες υποδομές (αίθουσα γυμναστικής, αθλοπαιδιές κ.λπ). Όλες οι εργασίες κατασκευής του συγκροτήματος, πάντως, θα γίνουν σε συνεννόηση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων καθώς στην περιοχή υπάρχουν εκτεταμένα αρχαιολογικά ευρήματα, τα οποία υπάρχει πρόβλεψη να αναδειχτούν.