- Διαφήμιση -

 

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο μεταξύ άλλων συζητήθηκε φυσικά και το θέμα του περίφημου ταξιδιού της Ουκρανίας όπου ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέκος Πνευματικός κρατήθηκε στο  αεροδρόμιο της Οδησσού και στη συνέχεια απελάθηκε.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Και ποιος να του το έλεγε του δημάρχου μας ότι θα έρθει η στιγμή να βρεθεί στην ανάγκη του Βασίλη Νανόπουλου , αρχηγού της μείζονος μειοψηφίας στο δήμο Κορινθίων.

Ο κος Νανόπουλος συμμετείχε στην αποστολή αυτή ως μέλος του ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων και έζησε από κοντά όλο το πολυσυζητημένο συμβάν.

Υποτιμητική και προσβλητική χαρακτήρισε την συμπεριφορά των αρχών στο αεροδρόμιο της Οδησσού απέναντι στον δήμαρχο Κορινθίων , όμως όφειλε ο ίδιος να γνωρίζει ότι δεν θα του επιτρεπόταν η είσοδος καθώς είχε σταλεί νωρίτερα σχετική εγκύκλιος.

Η αιτία που δεν ήταν αποδεκτός ο κος Πνευματικός ήταν η επίσκεψή και οι δηλώσεις του πριν περίπου δυο χρόνια στην Σεβαστούπολη (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Είναι προς τιμήν του κου Νανόπουλου που λειτούργησε ανθρώπινα και βοήθησε τον κ. Πνευματικό σε αυτή την περιπέτεια που ο ίδιος έμπλεξε τον εαυτό του , την πόλη και την χώρα. Ως γνωστόν τα αγγλικά του δημάρχου είναι σε προκαταρκτικό στάδιο οπότε ο κος Νανόπουλος ανέλαβε χρέη διερμηνέα μεταξύ Αλέκου Πνευματικού και των αξιωματούχων του αεροδρομίου της χώρας για να υπάρξει συνεννόηση.  Επιπλέον προσπάθησε να έρθει σε επαφή με ανώτερους αξιωματούχους με σκοπό να λήξει το θέμα και να επιτραπεί τελικά η είσοδος του κου Πνευματικού στην Ουκρανία αλλά μάταια.

Σε πολιτικό επίπεδο όμως ο κος Νανόπουλος δηλώνει ότι από πλευράς του κου Πνευματικού έγιναν μεγάλα και ασυγχώρητα λάθη τα οποία βλάπτουν το Εθνικό Συμφέρον.

Η επίσκεψη και οι δηλώσεις του δημάρχου Κορινθίων στην Σεβαστούπολη το 2015 , αντίθετα με την Εθνική Πολιτική και τις οδηγίες του Υπουργείου Εξωτερικών , αποτελούν ένα λόγο για τον οποίο αδυνατίζει η θέση της χώρας μας σε τέτοια ζητήματα.

Ο κος Πνευματικός λειτούργησε επιπόλαια χωρίς καν να σκεφτεί τους Έλληνες που ζουν και εργάζονται στην Κριμαία . Δεν σκέφτηκε στιγμή ότι μπορεί να τους βάλει σε μπελάδες και μάλιστα σε επικίνδυνους μπελάδες αφού η περιοχή είναι σε πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας . Υποστηρίζοντας τους Ρώσους , οι άνθρωποι μας εκεί θα έχουν προβλήματα και στην δουλειά τους και στην οικογένεια τους.

 

Το Ψήφισμα

Και δεν φτάνει ο διασυρμός μέχρι τώρα για τον δήμαρχο αλλά και για τον δήμο Κορινθίων . Ο κος Πνευματικός , γνωστός άλλωστε για το πείσμα του , ζήτησε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο την έγκριση εν λευκώ όλων των δημοτικών συμβούλων για ένα ψήφισμα που κανείς δεν γνώριζε ακριβώς το περιεχόμενό του !!!!

Τελικά το ψήφισμα εγκρίθηκε αφού υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία , καταψηφίστηκε από τον κ. Νανόπουλο και την κα Καραμανλίκη , λευκό ψήφισαν ο κος Πανταζής και ο κος Γκουργιώτης και ο κος Ψιλογιαννόπουλος από όσο καταλάβαμε ψήφισε υπέρ γιατί κάπου μας μπέρδεψε λιγάκι.

Γιατί τέτοια επιμονή τελικά ; Κάποιες φορές οφείλουμε να παραδεχόμαστε τα λάθη μας και να προσπαθούμε να λήγουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μια ιστορία που δεν μας συμφέρει . Η στάση αυτή του Αλέκου Πνευματικού είναι προκλητική και  δεν ταιριάζει στην εικόνα του δήμου Κορινθίων .