- Διαφήμιση -

Προορισμοί που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον του κοινού.

Αυτή η χρονιά δεν είναι συνηθισμένη. Όλα μοιάζουν τόσο διαφορετικά, ακόμη και το ταξίδι. Το οποίο θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Με το αυτοκίνητο να αποτελεί τον ασφαλέστερο τρόπο, από άποψη υγείας, για να ταξιδέψει κανείς, οι προορισμοί που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον του κοινού είναι εκείνοι που βρίσκονται στην ηπειρωτική χώρα. Ανάμεσα σε αυτούς και δύο ήσυχα και ήρεμα χωριουδάκια στην Πελοπόννησο, που δημιουργούν, ωστόσο, την εντύπωση ότι βρίσκεστε σε νησί.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Πούλιθρα, Αρκαδία

Σχεδόν ανέγγιχτο ακόμα από τον μαζικό τουρισμό, το χωριό Πούλιθρα, λίγο μετά το Λεωνίδιο, διατηρεί την γραφικότητα και τα παραδοσιακά στοιχεία που το χαρακτηρίζουν, αποτελώντας μια ήρεμη και γαλήνια επιλογή. Με την αρκαδική φύση να συναντάται και εδώ στο μεγαλείο της, το πράσινο από τις παρυφές του Πάρνωνα λειτουργεί ως το φυσικό φόντο του χωριού, το οποίο κατηφορίζει νωχελικά προς τη θάλασσα.

Καλοδιατηρημένα αρχοντικά που ακολουθούν την τοπική, παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Κυνουρίας, λίγα ασβεστωμένα σπίτια με λουλουδιασμένες αυλές και ένα μικρό και γραφικό λιμανάκι συνθέτουν το παζλ της Πούλιθρας. Στην άκρη του χωριού συναντάται το εκκλησάκι του Άη Γιώργη, το οποίο προσεγγίζεται με βαρκάκι και προσφέρει πανοραμική θέα στο χωριό και τα νερά του Αιγαίου. Η παραλία του χωριού είναι μικρή με λεπτό βοτσαλάκι και πεντακάθαρα νερά, ενώ στην ευρύτερη περιοχή συναντάται η παραλία της Πλάκας, καθώς και εκείνη του Φωκιανού. Μια βόλτα στο βουνό και το χωριό Κοσμάς το «μπαλκόνι» της Κυνουρίας θεωρείται επιβεβλημένη.

Κυπαρίσσι, Λακωνία

Διατηρώντας μέχρι σήμερα ανέπαφα από τον μαζικό τουρισμό το παραδοσιακό χρώμα και την υπέροχη γραφικότητά του, το Κυπαρίσσι «κρυμμένο» στην άκρη της Λακωνίας, οφείλει την ονομασία του στα πολλά κυπαρίσσια που βρίσκονται στην περιοχή και αποτελεί έναν ανεξάντλητο προορισμό γεμάτο με μαγικά τοπία.

Το γραφικό, παραθαλάσσιο χωριό, μεταξύ του Λεωνιδίου και της Μονεμβασιάς, αποτελείται από τρεις οικισμούς: την Παραλία, τη Μητρόπολη και τη Βρύση (ο παλαιότερος οικισμός). Στην Παραλία τα πάλλευκα, χαμηλά σπιτάκια με τα χρωματιστά πορτοπαράθυρα και τις χαρακτηριστικές κεραμιδοσκεπές δημιουργούν την εντύπωση ότι βρίσκεται σε κάποιο αιγαιοπελαγίτικο νησί, ενώ πρωταγωνιστούν και στις περισσότερες φωτογραφίες.

Στα σημαντικά αξιοθέατα του χωριού το Ασκληπιείο της Βρύσης, η αρχαία πόλη των Κυφάντων, ένα από τα πιο γνωστά θεραπευτήρια του αρχαίου κόσμου, καθώς και το Βυζαντινό Κάστρο στο Καστέλλι.