- Διαφήμιση -

Επανέρχεται η Αποκεντρωμένη Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων και Πελοποννήσου στο ζήτημα του ακατάλληλου νερού στο Διμηνιό του δήμου Σικυωνίων. Με νεότερο έγγραφο στις 11 Μαΐου καλεί τον δήμαρχο Σπύρο Σταματόπουλο να την ενημερώσει σε ποιες ενέργειες έχει προβεί προκειμένου να εξασφαλιστεί κατάλληλο νερό για ανθρώπινη κατανάλωση και οικιακή χρήση στην συγκεκριμένη Τοπική Κοινότητα.

Παράλληλα, η Α.Π. κοινοποιεί το έγγραφο και όλο τον φάκελο της υπόθεσης στο Τμήμα Διοικητικού και Οικονομικού της Π.Ε Κορινθίας από την οποία ζητά να ερευνήσει τυχόν πειθαρχικά και ποινικά παραπτώματα του δημάρχου και προέδρου της ΔΕΥΑ Σικυωνίων. Την υπόθεση επανέφερε στο προσκήνιο η κυρία Ειρήνη Γαλάνη με νεότερη αναφορά της προς την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια στις 14 Απριλίου.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές πως ο δήμος Σικυωνίων και η ΔΕΥΑΣ -αν και έχουν περάσει πέντε μήνες από τον Ιανουάριο, οπότε και αποκαλύφθηκε το θέμα με το ακατάλληλο νερό στο Διμηνιό- δεν έχουν κάνει κάποια ενέργεια, προκειμένου να διασφαλίσουν την ποιότητα του νερού. Βρισκόμαστε πια στις αρχές του καλοκαιριού, οι παραθεριστές θα έρθουν στο Διμηνιό κι όμως λύση ακόμα δεν έχει δοθεί και οι κάτοικοι υποχρεώνονται να κουβαλάνε νερό ακόμα και για να πλυθούν. Η ίδια η ΔΕΥΑΣ άλλωστε έχει παραδεχτεί ότι το νερό αυτό κάνει μόνο για το …καζανάκι.

Ενώ και ο ίδιος ο κ. Σταματόπουλος έχει παραδεχτεί πως η ευθυνη για την ακαταλληλότητα του νερού βαραίνει την διοίκηση του δήμου.

Με άλλα λόγια ο Σπύρος Σταματόπουλος, με την διπλή ιδιότητα του δημάρχου και προέδρου της ΔΕΥΑΣ έχει εγκαταλείψει τους κατοίκους της κοινότητας στην τύχη τους. Μένει να δούμε αν μπορεί να κάνει τελικά κάτι ο Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος σε πρόσφατη σύσκεψη φάνηκε αποφασισμένος να πάρει πάνω του το θέμα.