- Διαφήμιση -

Στα μεγάλα αστικά κέντρα της Κορινθίας  όπως Λουτράκι, Κιάτο , Βραχάτι, Ξυλόκαστρο έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία ειδικές συσκευές για ανακύκλωση πολλές φορές μάλιστα είναι ανταποδοτική .  Όπως στην περίπτωση με το πιλοτικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται για ανακύκλωση και αδέσποτα . Ο πολίτης ρίχνει ανακυκλώσιμα υλικά (πλαστικό , αλουμίνιο κτλ) και ως αντάλλαγμα παρέχεται ξηρά τροφή για τα αδέσποτα ζώα.

Στο Λουτράκι παρατηρήσαμε και την ύπαρξη μιας συσκευής για ανακύκλωση ρούχων . Επίσης πολύ σημαντικό αφού πολλές φορές συναντάμε εικόνες διάφορων πεταμένων παρατημένων ειδών ένδυσης γύρω από τους κάδους απορριμμάτων.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Δυστυχώς η Κόρινθος που είναι και η πρωτεύουσα του Νομού δεν έχει αξιοποιήσει αυτά τα προγράμματα. Η μόνη ανταποδοτική ανακύκλωση που μπορεί να κάνει κάποιος στην πόλη είναι … “Ο τοίχος της καλοσύνης” !

Ναι καλά ακούσατε μπορεί να το ξεκίνησε το κίνημα αλληλεγγύης όμως κάνεις διπλό καλό . Και βοηθάς τον συνάνθρωπο και ανακυκλώνεις !

Στην Κόρινθο θα βρεις κρεμάστρες σε τρία σημεία :

Κύπρου 84,στην είσοδο της δημοτικής αγοράς

Κωστή Παλαμά 35

Εθνικής Ανεξαρτησίας 39

 

Εκεί κρεμάμε ότι δεν χρειαζόμαστε και είναι σε καλή κατάσταση (όπως ρούχα, παιχνίδια κ.α.) και είδη διατροφής που δεν αλλοιώνονται εύκολα.