- Διαφήμιση -

Μικρός αλλά υπαρκτός είναι ο κίνδυνος εμφάνισης γλαυκώματος για τις γυναίκες που λαμβάνουν αντισυλληπικά με μεγάλη συχνότητα σύμφωνα με νέα ανάλυση ιατρικών στοιχείων.

Οι γυναίκες που λαμβάνουν αντισυλληπτικά χάπια φαίνεται πως κινδυνεύουν εώς και δύο φορές περισσότερο να εμφάνισουν μια από τις πιο ύπουλες πάθησεις των οφθαλμών, το γλαύκωμα, σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση ιατρικών ηλεκτρονικών δεδομένων γυναικών ηλικίας 15-45 ετών. Το διάστημα μελέτης που αφορούσε την δεκαετία 2008 – 2018. Η ανάλυση δημοσιεύθηκε στο British Journal of Clinical Pharmacology και μεταξύ των 4. 871.504 ιατρικών αρχείων που εξετάστηκαν περιλαμβάνονταν στοιχεία 2.366 γυναικών που εμφάνισαν γλαύκωμα και 9.464 γυναικών της ομάδας ελέγχου.

Το γλαύκωμα τις περισσότερες φορές δεν δίνει κανένα προειδοποιητικό σύμπτωμα και συνήθως η διάγνωση γίνεται τυχαία κατά τη διάρκεια ενός προληπτικού οφθαλμολογικού ελέγχου, γι’ αυτό και, δυστυχώς, πολλά άτομα δεν γνωρίζουν αυτό το πρόβλημά, πριν επισκεφτούν τον οφθαλμίατρο. Εάν όμως διαγνωστούν, θα πρέπει να ελέγχονται εφόρου ζωής, ακόμα και αν έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Παρόλα αυτά, είναι μια πάθηση που αντιμετωπίζεται, με την κατάλληλη αγωγή (κολλύρια), με laser και με χειρουργικές επεμβάσεις.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-