- Διαφήμιση -

«Φοβόμαστε να πάμε στο νεκροταφείο να ανάψουμε τα καντήλια των αγαπημένων μας που έχουμε χάσει , φοβόμαστε να πάμε τα παιδιά στο σχολείο , φοβόμαστε να πάμε στα χωράφια . Αυτό πρέπει να σταματήσει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ»!

Κείμενο : Νάνσυ Γιαννιδάκη
Φωτογραφίες : Σωτήρης Ζησίδης

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Έφτασε ο «κόμπος στο χτένι»  για τους  κάτοικους των Εξαμιλίων. Ο καταυλισμός των Ρομά που βρίσκεται κοντά στο χωριό τους συγκεντρώνει κάθε λογής εγκληματικό στοιχείο με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να ζουν με το φόβο όλο το 24ωρο.

Η έντονη διακίνηση ναρκωτικών στον καταυλισμό  οδηγεί στην περιοχή χρήστες που είναι αδίστακτοι σε οτιδήποτε προκειμένου να βρουν χρήματα για τη δόση τους.

Το απόγευμα της Κυριακής συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του χωριού για μια πρώτη συνέλευση με σκοπό να συζητήσουν τις περαιτέρω δράσεις τους για τα σχεδόν καθημερινά πλέον κρούσματα εγκληματικότητας που αντιμετωπίζουν ακόμα και μέρα μεσημέρι .

«Κάποιοι συνεχώς κωφεύουν στο μεγάλο μας πρόβλημα» , διαμαρτυρήθηκαν οι κάτοικοι.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Μελέτης και Χρήστος Ζαχαριάς (κάτοικοι της περιοχής) δήλωσαν πως εάν η Δημοτική Αρχή δεν δώσει άμεσα λύση θα ανεξαρτοποιηθούν . Το επόμενο Σάββατο θα καλέσουν όλους τους αρμόδιους φορείς για να συζητήσουν και να δώσουν λύση στη μάστιγα που έχει ταλαιπωρήσει τα Εξαμίλια αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Σκληρός ήταν και στις δηλώσεις του και ο πρόεδρος Εξαμιλίων Αλέξανδρος Βλάσσης “Θα αποσχιστούμε από τον Δήμο εαν δεν πάρουν άμεσα μέτρα για την προστασία μας”