- Διαφήμιση -

«Πριν από 2.000 χρόνια, αυτή η ειδική μορφή ωρίμανσης σταφυλιών ήταν κοινή στα ελληνικά νησιά». Το άρθρο της Welt αναφέρεται σε ένα πείραμα Γερμανού αρχαιολόγου και αμπελουργού. 

Ένας Γερμανός αναβιώνει μια αρχαία ελληνική παράδοση στον οίνο, με κρασί  που ωριμάζει στο βυθό της θάλασσας στη Θάσο. 

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

H γερμανική εφημερίδα Welt αναφέρεται στο αλλιώτικο θέμα από την Ελλάδα: «Ψηλά βουνά, παρθένες παραλίες και αυθεντικά χωριά. Η Θάσος είναι ένα ιδανικό νησί. Ακόμα και στην αρχαιότητα, οι Έλληνες αγαπούσαν το νησί, λόγω του κρασιού που ωριμάζει στη θάλασσα. Ένας Γερμανός αναβίωσε την παλιά παράδοση». 

Το άρθρο της Welt αναφέρεται σε ένα πείραμα του Γερμανού αρχαιολόγου και αμπελουργού Αλεξάντερ Χέερ, ο οποίος για πέντε μήνες βύθισε σταφύλια που είχε αποθηκεύσει σε κιούπια σε βάθος έντεκα μέτρων στη θάλασσα με στόχο να ωριμάσουν. 

Η εφημερίδα γράφει: «Πριν από 2.000 χρόνια, αυτή η ειδική μορφή ωρίμανσης σταφυλιών ήταν κοινή στα ελληνικά νησιά. Στο αρχαιολογικό μουσείο της Θάσου αναφέρεται σε αρχαία κείμενα, ότι ξηρά σταφύλια ήταν συχνά διαποτισμένα με θαλασσινό νερό. Ο Γερμανός αρχαιολόγος και οινοποιός αποφάσισε να το δοκιμάσει. Μετά τη συγκομιδή βύθισε ώριμα συχνά ζαρωμένα σταφύλια στη θάλασσα, ώστε να μαλακώσουν στο αλμυρό περιβάλλον και τα ένζυμα του σταφυλιού να αρχίσουν να δουλεύουν».