- Διαφήμιση -

Οι ανακοινώσεις που προαναγγέλθηκαν ότι θα γίνονταν από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως σήμερα στις έξι για το κλείσιμο ή όχι των Δημοτικών Σχολείων τελικά δεν έγιναν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία της αναβολής αυτής η οποία μετατέθηκε για αύριο Σάββατο ήταν το γεγονός ότι η σύσκεψη των ειδικών λοιμωξιολόγων “τράβηξε” αρκετά γιατί υπήρχαν διαφωνίες. Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα και σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, η επιτροπή εισηγήθηκε το κλείσιμο των σχολείων.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Ήταν ίσως η πρώτη φορά που καταγράφηκε τόσο έντονα η διαφωνία μεταξύ των ειδικών και κυβέρνησης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλοί εκ των ειδικών ήταν υπέρ της λήψης πιο αυστηρών μέτρων κάτι το οποίο φαίνεται να μην είναι έτοιμη να το δεχτεί η κυβέρνηση…

Τι σενάρια εξετάζονται

Το πρωί πληροφορίες ανέφεραν ότι η απόφαση που υπήρχε ήταν να κλείσουν σε πρώτη φάση όλα τα σχολεία στην Θεσσαλονίκη που επιδημιολογικά είναι η πιο επιβαρυμένη περιοχή της Ελλάδας έτσι ώστε να περιοριστεί η κινητικότητα των γονέων.

Λίγες ώρες αργότερα οι πληροφορίες ανέφεραν ότι αυτό που έχει πέσει στο τραπέζι είναι το κλείσιμο σχολείων  (δημοτικών, νηπιαγωγείων, παιδικών σταθμών και βρεφονηπιακών σταθμών) σε όλη την Ελλάδα.

Άλλο ένα ενδεχόμενο είναι να κλείσουν τα σχολεία σε όλες τις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές.

Όπως και να έχει πάντως από το πρωί μέχρι και αυτή την ώρα έχει προκληθεί αναστάτωση σε γονείς και εκπαιδευτικούς οι οποίοι δεν γνωρίζουν τι θα ισχύσει από την Δευτέρα και αν τελικά θα υπάρχει ο χρόνος να υλοποιηθούν τα νέα μέτρα τα οποία εκτός απροόπτου θα ανακοινωθούν αύριο, όπως ειπώθηκε στην αρχή της σημερινής ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας.

newsit.gr