Φωτο αρχείου:Η κόρη της Σίντι Κρόφορντ φωτογραφήθηκε στο ιερό του Δία στη Νεμέα σαν σύγχρονη Ελληνίδα θεά
- Διαφήμιση -

Το «πράσινο φως» έδωσε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στον οίκο Dior να πραγματοποιήσει επίδειξη μόδας σε πλήθος αρχαιολογικών χώρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του συμφώνησε να πάρει άδεια ο οίκος μόδας ώστε να πραγματοποιηθούν φωτογραφίσεις και κινηματογραφήσεις του «Cruise 2022» σε Ακρόπολη, Ηρώδιειο, Αρχαία Αγορά, αρχαία Νεμέα, αλλά και στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Με βάση την αίτηση του οίκου μόδας, στην Ακρόπολη προγραμματίζεται φωτογράφιση στις 14 και 15 Ιουνίου.

Όπως μεταφέρεται από ελληνικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για επετειακή φωτογράφηση για τα 70 χρόνια από την φωτογράφηση του 1951.

Σημειώνεται ότι το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων κάνει λόγο για αυστηρούς όρους που έθεσε το ΚΑΣ χωρίς ωστόσο να δίνει παραπάνω λεπτομέρειες, παρά μόνο ότι οι κινηματογραφικές λήψεις, όπου αυτές γίνουν, να μην πραγματοποιηθούν εντός αρχαίων ναών.

Αναμένεται πλέον η συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, όπου θα συζητηθεί το θέμα της παραχώρησης του Παναθηναϊκού Σταδίου (Καλλιμάρμαρο) για την φιλοξενία του ντεφιλέ του διάσημου γαλλικού οίκου και της νέας συλλογής του «Cruise 2022» η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 17 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών σε συνέντευξή της η Υπουργός Πολιτισμού επέμενε ότι η επίδειξη του οίκου μόδας θα πραγματοποιηθεί με «φόντο» την Ακρόπολη «εφόσον κατατεθεί το αίτημα», για να καταλήξει λίγο αργότερα ότι «δεν θα ήταν κακό» η παρουσίαση της νέας κολεξιόν να γίνει και εντός του αρχαιολογικού χώρου, επικαλούμενη την «θετική προβολή» που θα λάβει η χώρα από μια τέτοια παρουσίαση.