- Advertisement -
Αν είσαι fan του φαγητού & του instagram, σίγουρα θα έχεις πέσει πάνω στο λογαριασμό της! Αν όχι, ευκαιρία να γνωρίσεις την food blogger mamatsita (κατά κόσμο Γωγώ Παπαδιονυσίου)  που  έχει κάνει τη μαγειρική να φαίνεται παιχνιδάκι μέσα από τα videos της στο διαδίκτυο & τα social media (πολλοί από εμάς την ευχαριστούμε για αυτό!).
Σκεφτείτε μια μαμά μέσα στην κουζίνα που θέλει να δώσει στα παιδάκια της ό,τι πιο φρέσκο, υγιεινό και νόστιμο υπάρχει, κάπως έτσι και η mamatsita! Είναι μια γλυκύτατη φιγούρα ιντερνετικής μαμάς που μαγειρεύει απλό & καθημερινό φαγάκι και μάλιστα το ίδιο απλά μας μαθαίνει πώς να το μαγειρεύουμε…
Αυτό που μας ενθουσιάζει και αποτέλεσε αφορμή για αυτή την συνέντευξη είναι ότι επέλεξε το Λουτράκι για διαμονή & εργασία. Πόσο όμορφο να δημιουργείς στο τόπο που επιλέγεις να ζήσεις, θα σχολιάσουμε εμείς…!
Έχει και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα να μας πει…διαβάστε τα παρακάτω στην συνέντευξη που μας παραχωρεί και την ευχαριστούμε πολύ για αυτό!
Απαρνηθήκατε την Αθήνα και την καριέρα σας και αποφασίσατε να ζήσετε μόνιμα στο Λουτράκι όπου και είναι η βάση σας και για τις μαγειρικές σας ενασχολήσεις. Μιλήστε μας για αυτή την επιλογή, για τις δυσκολίες και για τα θετικά σημεία. 
Γεννήθηκα στο Λουτράκι, αλλά μεγάλωσα στην Αθήνα. Κι αν με ρωτούσατε πριν πολλά χρόνια αν υπάρχει περίπτωση να εγκαταλείψω την Αθήνα, θα σας απαντούσα  όπως απαντούσα σε όλους τότε… «Δεν υπάρχει περίπτωση!!!» Όταν όμως έκανα οικογένεια συνειδητοποίησα πως το καλύτερο μέρος  για να μεγαλώνουν τα παιδιά είναι εκτός Αθηνών. Το Λουτράκι δεν το είχα αφήσει ποτέ, αφού επέστρεφα σε αυτό κάθε καλοκαίρι. Κρατάει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Η μόνιμη επιστροφή μου σε αυτό είχε στην αρχή κάποιες δυσκολίες οι οποίες όμως είχαν να κάνουν με το γεγονός πως έπρεπε να βρω τις ισορροπίες μου ανάμεσα στο «δεν κάνω πια καριέρα» και στο «είμαι πια full time μαμά» σε ένα ναι μεν γνώριμο περιβάλλον αλλά με έναν κοινωνικό κύκλο που έπρεπε να φτιαχτεί από την αρχή.  Στη ζυγαριά όμως το βάρος πέφτει περισσότερο στα θετικά παρά στις δυσκολίες. Η ποιότητα ζωής, ο καθαρός αέρας, η θάλασσα, οι κοντινές αποστάσεις, οι καλημέρες με τους ανθρώπους που συναντάς στο δρόμο είναι μερικά από τα θετικά.
Αγαπάτε το καλό φαγητό, θα έχετε δοκιμάσει αρκετά μενού τριγύρω στην Κορινθία, αλήθεια πώς θα σχολιάζατε το εστιατορικό level της περιοχής μας; 

Δεν πιστεύω πως έχει να ζηλέψει κάτι από το level ας πούμε της πρωτεύουσας. Τα εστιατόρια της περιοχής μας είναι πραγματικά αξιόλογα.
Με ποιες Κορινθιακές πρώτες ύλες σας αρέσει να »παίζετε» στην μαγειρική σας; 

Με τις κόκκινες πατάτες Αγ. Βασιλείου, τα φασόλια Φενεού, τα μήλα Μαρκασίου και φυσικά την Κορινθιακή σταφίδα.
Κάποιο συγκεκριμένο Κορινθιακό προϊόν που έχετε ξεχωρίσει & το τιμάτε στην κουζίνα σας;

Έχω μια ιδιαίτερη αγάπη για τις κόκκινες πατάτες. Έχω γράψει για αυτές και στο βιβλίο μου, το πως τις πρωτογνώρισα και πως τις χρησιμοποιώ. Έχω επίσης και συνταγή με αυτές. Ειλικρινά τις ξεχωρίζω! Κι αυτές και την Κορινθιακή σταφίδα, την οποία θεωρώ το superfood όλων των superfoods.

Πρόσφατα εκδώσατε το πρώτο σας  βιβλίο με τίτλο »Φθινοπωρινά μαγειρέματα» όπου οι μαγειρικές σας παντρεύονται με πραγματικές ιστορίες της ζωή σας.  Αν σας ζητούσα να μας προτείνεται κάποια φθινοπωρινά πιάτα που θα είχαν άρωμα Κορινθίας, ποια θα ήταν αυτά και με ποια ιστορία από τη ζωή σας θα συνοδεύονταν;

Αρκετές ιστορίες του βιβλίου μου, αφηγούνται περιστατικά από την παιδική μου ηλικία την οποία έζησα στο Λουτράκι. Συνταγές όπως τα ψητά αχλάδια με σταφίδες ή το κέικ μανταρίνι δίχως αλεύρι, θα μου θυμίζουν πάντα την μαμά μου που με τάιζε σταφίδες μέσα από την χούφτα της και μου έφτιαχνε κεράκια από τις φλούδες των μανταρινιών.

Ετοιμάζετε κάποιο καινούριο μαγειρικό project ή πλάνα για τηλεοπτική εκπομπή;

Με ρωτούν αρκετά συχνά για το αν θα επιστρέψω και πάλι  με μια εκπομπή στην τηλεόραση. Η αλήθεια είναι πως η τηλεόραση δεν είναι πια όπως θα την ήθελα. Για αυτό και σε αυτή την ερώτηση απαντώ πως αν καταφέρω να περάσω τις δικές μου προτάσεις και προθέσεις στους ανθρώπους της τηλεόρασης τότε ναι, με πολλή χαρά να θα με ξαναδείτε σε αυτήν. Προς το παρόν απολαμβάνω πραγματικά όλα αυτά που κάνω διαδικτυακά.
Το κανάλι  μου στο YouTube, το blog μου mamatsita.com και τους λογαριασμούς μου σε facebook & instagram, όπου χωρίς παρεμβάσεις και περιορισμούς επικοινωνώ τον δικό μου αληθινό τρόπο ζωής και έκφρασης μέσα από την μαγειρική μου.
Και νοιώθω πραγματικά ευγνώμων που βρίσκει τόσο θερμή ανταπόκριση από τον κόσμο!

__________________________________________
Όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε, το καινούριο της βιβλίο »ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΕΠΟΧΕΣ Εποχικές συνταγές, ιστορίες και ιδέες από την κουζίνα μου!»  (εκδόσεις Μεταίχμιο) θα παρουσιαστεί  στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Λουτρακίου- Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων (Οικονόμου 3 και Τομπάζη, Λουτράκι), το Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019, στις 7 μ.μ.,
Η MamaTsita θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Θα μιλήσουν η Μαρίκα Θώδη, μαγείρισσα, μέλος της ομάδας συνεργασίας Σ.Ε.Ο. Λουτρακίου, και η Χρυσούλα Παππά, μαγείρισσα, μέλος της ομάδας συνεργασίας Σ.Ε.Ο. Λουτρακίου.

Μέλη της ομάδας Experience Perachora και μέλη από την Ομάδα Συνεργασίας Σ.Ε.Ο. του Τ.Τ. Λουτρακίου πλαισιώνουν τη βραδιά με κρασί και εδέσματα