- Διαφήμιση -

Με νωπές τις μνήμες απ΄την μεγάλη πυρκαγιά σε Αλμυρή και Αθίκια που ξέσπασε τέλη Ιουλίου προκαλώντας μεγάλη καταστροφή στο Δήμο Κορινθίων, οι κάτοικοι εξοργισμένοι σήμερα παρακολουθούν μια νέα φωτιά να καταστρέφει ότι έχει απομένει από τον δασικό πνεύμονα στου δήμου. Το πευκόφυτο δάσος του Σοφικού έχει παραδοθεί στις φλόγες απ΄τα ξημερώματα.

Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη προς το παρόν αιτία, στην περιοχή του Αγίου Βλάση Σοφικού στην Κορινθία, προκαλώντας συναγερμό στην πυροσβεστική. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με 43 πυροσβέστες, με 15 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, οι οποίες με το πρώτο φως της μέρας ενισχύθηκαν. Πλέον στο σημείο επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν και εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Σημειώνεται ότι το έργο των Πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, η φωτιά καίει σε μεγάλη έκταση, περιοχή με πεύκα, και εντελώς ανεξέλεγκτη.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Κορίνθου Βασίλης Νανόπουλος, η φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα 200 μέτρα από τα τελευταία σπίτια στον οικισμό Βαθύ. Άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για εμπρησμό. Σύμφωνα με τον ίδιο εκκενώνονται οι οικισμοί Ήλιος, Ελβετικά και Κόρφος, για τους οποίους είχε εισηγηθεί νωρίτερα εκκένωση η Πυροσβεστική, και το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας,. Οι κάτοικοι είναι αρκετοί αλλά περισσότεροι είναι παραθεριστές. Ο δήμαρχος έκανε λόγο για περίπου 2.000 άτομα. Στον Κόρφο οι κάτοικοι έχουν κατέβει στην παραλία κατόπιν σχεδίου.

«Η φωτιά ξεκίνησε περίπου στις 02:30 και κατευθύνεται προς το χωριό Κόρφος. Οι άνεμοι που πνέουν είναι ισχυροί και η φωτιά κινείται γρήγορα και καίει σε μέτωπο 4-5 χιλιομέτρων. Δώσαμε εντολή σε συνεννόηση με την πυροσβεστική και την αστυνομία την προληπτική εκκένωση των δύο οικισμών, Κόρφος και Ελβετικά, καθώς και το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας. Μιλάμε για περίπου 2.000 άτομα όπου κάποιοι είναι κάτοικοι και υπάρχουν αρκετοί παραθεριστές. Η φωτιά βρίσκεται περίπου 2 χλμ από το χωριό Κόρφος. Δεν κινδυνεύουν προς το παρόν σπίτια, αλλά οι φλόγες κινούνται γρήγορα. Περιμένουμε και τα εναέρια μέσα γιατί οι επίγειες δυνάμεις δεν επαρκούν», είπε χαρακτηριστικά.

Η πυροσβεστική είναι σε συναγερμό από το βράδυ καθώς η σημερινή ημέρα θεωρείται η πιο επικίνδυνη για πυρκαγιές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας. Συνολικά 17 Νομοί βρίσκονται στην κατηγορία 4 για κίνδυνο πυρκαγιάς, με την Κορινθία να έχει ενταχθεί στην κατηγορία 3 για σήμερα.