- Διαφήμιση -

Πέρασαν 6 χρόνια από τότε που ο Λάκης Γιαννιδάκης πήρε συνέντευξη από τον  πρόεδρο του ΣΕΑΕ (Σύνδεσμος Ένωσης Αγροτουρισμού Ελλάδας) , με αφορμή την επίσκεψή του στην Κορινθία.

Ο Νίκος Φραντζεσκάκης , επισήμαινε τότε , μεταξύ άλλων , πόσο επιτακτική ανάγκη είναι η πολιτεία να φτιάξει θεσμικό πλαίσιο για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην χώρα μας.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Η κατάσταση σήμερα εξακολουθεί να είναι η ίδια.  Ο πρόεδρος του ΣΕΑΕ σε πρόσφατη δήλωση του τονίζει :

«Σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά που ξεκίνησε ο αγροτουρισμός στην Ελλάδα η πολιτεία δεν έχει ακόμη χαράξει εθνική στρατηγική. Είναι λες και αυτός ο κλάδος του τουρισμού αναπτύσσεται στον αυτόματο!».

Η Κορινθία είναι ένας τόπος που ενδείκνυται για αυτή τη μορφή εναλλακτικού τουρισμού . Θα βοηθήσει πολλούς ανθρώπους που μένουν στα χωριά να ζουν με αξιοπρέπεια. Επίσης, θα δώσει και κίνητρα σε πολλούς νέους ανθρώπους για να γυρίσουν στον τόπο τους. Οι βουλευτές μας θα πρέπει να ασκήσουν πιέσεις ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Να  οριοθετηθούν κανόνες ώστε ο αγροτουρισμός στην Ελλάδα να λειτουργήσει σωστά και ανταγωνιστικά ως προς τις άλλες χώρες.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί και θα διαπιστώσετε πόσο επίκαιρη παραμένει ως σήμερα.

 

Ο Νίκος Φραντζεσκάκης , εξακολουθεί και σήμερα να είναι πρόεδρος του ΣΕΑΕ του μοναδικού  φορέα που δραστηριοποιείται στον αγροτουρισμό , ο οποίος ιδρύθηκε το 2008 και αποτελείται από οκτώ ενώσεις από την Κρήτη, την Πελοπόννησο, τα Ιόνια Νησιά, την Κεντρική, Δυτική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Ηπειρο.