- Διαφήμιση -

                                                                                                                                Στα ύφαλα φορτηγού πλοίου, μέσα στους χώρους των οχετών αναρρόφησης, εντοπίστηκε από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος ένας σάκος με περίπου 47 κιλά κοκαΐνης.

Το φορτηγό πλοίο ”SKYROS”, σημαίας νήσων Μάρσαλ, είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Σανταρέμ της Βραζιλίας, με προορισμό λιμενική εγκατάσταση στα Ίσθμια Κορινθίας έμφορτο με 22.500,00 ΜΤ σογιόσπορο. Μετά τον εντοπισμό των ναρκωτικών οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη των 23 αλλοδαπών μελών του πληρώματός του.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, οι αρχές έφτασαν στον εντοπισμό των ναρκωτικών, όταν από το Γραφείο D.E.A της πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα περιήλθε πληροφορία στη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος  και στις συναρμόδιες αρχές της Ελληνικής Αστυνομίας (Δ.Α.Α./Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών) και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ/ Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών & Όπλων) σύμφωνα με την οποία φορτηγό πλοίο προερχόμενο από λιμάνι της Βραζιλίας και το οποίο πρόκειται να καταπλεύσει σε λιμάνι της Ελλάδας τις προσεχείς ημέρες, ενδέχεται να μεταφέρει ποσότητα ναρκωτικών.

 

Μετά από έρευνα της Δ
ιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου στοχοποιήθηκε φορτηγό πλοίο το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμάνι της Βραζιλίας και επρόκειτο να καταπλεύσει σε παράκτια εγκατάσταση στην περιοχή Καλαμάκι Ισθμίων. Την 26/04/2021 το φορτηγό  πλοίο ”SKYROS” σημαίας νήσ
ων Μάρσαλ αγκυροβόλησε σε θαλάσσια περιοχή Ισθμίων, όπου πραγματοποιήθηκε έλεγχος υφάλων από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβ

ρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος.  Κατά τον έλεγχο εντοπίστηκε και στη συνέχεια ανασύρθηκε από τα ύφαλα του πλοίου ένας  σάκος μέσα στον οποίο υπήρχαν 38 πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν 46 κιλά και 710 γραμμάρια κοκαΐνη.

Ακολούθησε έρευνα σε εσωτερικούς χώρους του πλοίου από κλιμάκιο στελεχών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου, συνοδεία αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών

 

ουσιών ”ΤΟΜΠΙ” και ”ΕΤΝΑ” του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και Λιμεναρχείου Ναυπλίου αντίστοιχα, καθώς και στελεχών των Γραφείων Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Κορίνθου και Ναυπλίου, χωρίς ευρήματα.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Ίσθμιας του Λιμεναρχείου Κορίνθου που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, ενώ οι ποσότητες με τα ναρκωτικά θα αποσταλούν στη Χημική Υπηρεσία Κορίνθου.