Οικογένειες μεταναστών στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας στην Κόρινθο (φωτογραφία: Vas-Val)
- Διαφήμιση -

Σήμερα νωρίς το απόγευμα, στην πόλη της Κορίνθου και συγκεκριμένα στο χώρο του πρώην στρατοπέδου, κατέφθασαν τα πρώτα λεωφορεία με μετανάστες που θα εγκατασταθούν στην τύπου Ανοιχτής Δομής Φιλοξενίας που έχει διαμορφωθεί στο πίσω μέρος του στρατοπέδου (απ΄την πλευρά του συνοικίας Αγία Άννα). Ειδικού τύπου σκηνές και χημικές τουαλέτες διακρίναμε απ΄την ανοιχτή πύλη. Δεν γνωρίζουμε ακόμα τι γίνεται με την παροχή νερού. Σύντομα θα ενημερωθούμε και σε ποιο βαθμό καλύπτονται όλες οι αναγκαίες υπηρεσίες που οφείλουμε να παρέχουμε με σημαντικότερη την ιατρική.

Όπως ήδη η τοπική κοινωνία είχε ενημερωθεί απ΄τον δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο, πρόκειται για Αφγανούς μετανάστες στην πλειοψηφία τους οικογένειες (και αυτό αποδεικνύεται και απ΄τις φωτογραφίες) που εκτιμάται ότι θα μείνουν για περίπου 3-4 μήνες στην περιοχή μας.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Το μεταναστευτικό κύμα έχει αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας και η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να αποσυμφορήσει τα νησιά δημιουργεί ανοιχτές δομές σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Ακούστηκαν πολλές απόψεις – αντιδράσεις αυτές τις μέρες, από πολιτικούς, θεσμικούς και δημότες της πόλης μας. Ναι είναι αλήθεια πως τον χώρο του στρατοπέδου τον θέλουμε για άλλη χρήση προς όφελος της πόλης και των δημοτών. Δικαιολογημένες ως ένα βαθμό και κάποιες φοβίες για το “ξένο”, την εγκληματικότητα, την υγεία, τις απανωτές αλλαγές στην καθημερινότητά μας χωρίς να μας ρωτήσει κανείς…όμως…

Όμως να, που όλα αυτά δια μαγείας εξανεμίζονται μόλις αντικρίζεις τα σκεπτικά και ανήσυχα πρόσωπα αυτών των ανθρώπων, τα αθώα γεμάτα απορία βλέμματα των παιδιών. Σκύβεις το κεφάλι και δεν μπορείς να ορθώσεις λέξη απ΄όσα υποστήριζες πριν.

Ξεροκαταπίνεις και λες … “Τι μπορώ να σας προσφέρω, τι χρειάζεστε;”

ακόμα και όταν διαθέτεις τη στοιχειώδη ανθρωπιά.