- Διαφήμιση -

Τα χωριά της Ορεινής Κορινθίας έχουν μπει στο χάρτη του εναλλακτικού τουρισμού . Φιλότιμες προσπάθειες γίνονται από συλλόγους , φορείς και πρωτοβουλίες επαγγελματιών του τουρισμού να αναδειχθούν και να προσελκύσουν επισκέπτες τόσο από την Ελλάδα αλλά και από εξωτερικό.

Σημαντική η συμβολή των κατοίκων σε όλο αυτό το εγχείρημα . Συνειδητοποιούν όλοι πως πρέπει να προστατέψουμε και να εστιάσουμε στην φυσική ομορφιά του τόπου , την παράδοση και γενικότερα στα ευρύτερα πολιτισμικά στοιχεία που συνθέτουν τον τόπο μας.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Δυστυχώς φαίνεται πως δεν έχουν όλοι καταλάβει την αξία της συλλογικής προσπάθειας και πόσο σημαντικό είναι να βάζεις το συνολικό συμφέρον πάνω από το ατομικό.

Στο sfedona.gr έφτασαν καταγγελίες και φωτογραφίες για μια αποθήκη από πάνελ που κατασκευάζεται στο κέντρο του χωριού Λαύκα.

Το πανέμορφο χωριό Λαύκα Κορινθάς

Όσοι έχουν επισκεφθεί το χωριό αυτό που βρίσκεται μετά την Στυμφαλία , θα συμφωνούν ότι πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ορεινής Κορινθίας που έχει όλες αυτές τις προδιαγραφές αν γίνουν οι σωστές ενέργειες να εξελιχθεί σε μεγάλο τουριστικό spot.

Μεγάλο του ατού το ποτάμι που χωρίζει στα δύο το χωριό και η γραφικότητα του.

Μια γραφικότητα που απειλείται από τέτοιου είδους κατασκευές. Δυστυχώς δεν υπάρχει νομοθεσία που να προστατεύει το συγκεκριμένο χωριό από «αυθαίρετες» κατασκευές και να υποδεικνύει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά δόμησης.

Για αυτό το λόγο και ο ιδιοκτήτης είναι καθόλα νόμιμος για αυτό που φτιάχνει , όμως πόσο βοηθάει το χωριό του με αυτή του την ενέργεια ;

Επαναλαμβάνω όμως ότι είναι στο κέντρο του χωριού Λαύκα.

Αλλάζει όλο το σκηνικό …  χαλάει όλη η εικόνα του χωριού … από μία αποθήκη χτισμένη με λάθος υλικό.

Τι θα δει ένας επισκέπτες και με τι εντυπώσεις θα φύγει από την Λαύκα;

Οι κάτοικοι τι πιστεύουν πως είναι  σωστό και ωφέλιμο για το χωριό τους ;