- Διαφήμιση -

Την υπαγωγή της Κορινθίας στο Υποκατάστημα ΕΛΓΑ Τρίπολης, στο οποίο υπάγονται οι υπόλοιπες 4 Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ζητεί ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με έγγραφό του προς τον πρόεδρο του Οργανισμού Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο περιφερειάρχης στο εν λόγω έγγραφό του, “για όλα τα θέματα που αφορούν τον ΕΛΓΑ (επισημάνσεις και εκτιμήσεις ζημιών, πορίσματα εκτίμησης και επανεκτίμησης, διοικητικό έλεγχο προγραμμάτων ΚΟΕ, εφαρμογή μέσων ενεργητικής  προστασίας, έλεγχο στοιχείων Δήλωσης Καλλιέργειας Εκτροφής), οι αγρότες της Κορινθίας πρέπει να απευθύνονται στην Πάτρα, έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, και όχι στην Τρίπολη, έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου έχουν και τις καθημερινές συναλλαγές τους με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Συμμεριζόμενοι τον προβληματισμό και ανταποκρινόμενοι σε αιτήματα αγροτών της Π.Ε. Κορινθίας, που θεωρούν ότι θα εξυπηρετούνται καλύτερα και θα περιλαμβάνονται στον γενικότερο προγραμματισμό του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Τρίπολης, ζητάμε να εξετάσετε την μεταφορά της Π.Ε. Κορινθίας στο Περιφερειακό Υποκατάστημα ΕΛΓΑ Τρίπολης όπου υπάγονται και όλοι οι υπόλοιποι νομοί της Περιφέρειας Πελοποννήσου (πλην της Κορινθίας)”.