- Διαφήμιση -

Σήμερα, σε μια σεμνή λόγω των συνθηκών τελετή, τιμήθηκαν οι 50 ήρωες που έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες του πολυβόλου του στρατού κατοχής, σε μια άνανδρη πράξη τυφλής εκδίκησης, το πρωινό της 3ης Μαΐου του 1944

Την Κυριακή το πρωί, πραγματοποιήθηκε στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των 50 πεσόντων από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Στην τελετή παραβρέθηκαν, ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης, ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων Σπύρος Ράτης, ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Άρης Κωνσταντής, οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, συγγενείς των θυμάτων καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Στην ομιλία του, ο δήμαρχος κ. Γκιώνης ανέφερε χαρακτηριστικά:

Ήταν 3 Μαΐου 1944. Άνοιξη, η φύση αναγεννιόταν, όταν, σε αυτό το σημείο, ανηφόρισαν γερμανικά στρατιωτικά αυτοκίνητα γεμάτα Έλληνες πατριώτες. 50 παλληκάρια, από όλα τα μέρη της Πατρίδας μας, φερμένα από το κολαστήριο του Χαϊδαρίου, από το στρατόπεδο κρατούμενων. Τα ονόματά τους είναι γραμμένα τιμητικά, εδώ, στην μαρμάρινη πλάκα να αντικρίζουν τα Γεράνεια, που τότε ήταν τόπος Αντίστασης, το ορμητήριο και καταφύγιο των ανταρτών της περιοχής…Στη σημερινή εκδήλωση, τιμούμε τη μνήμη των 50 αγωνιστών. Τιμούμε και όλους τους άνδρες και γυναίκες που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν γι’ αυτό που είναι γνώρισμα του Έλληνα: Το πάθος για την ελευθερία, την ανεξαρτησία, τη δημοκρατία. Μένοντας πιστοί στο μήνυμα των 50 ηρώων του τόπου μας, έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε την ιστορική μας μνήμη και να φανούμε αντάξιοι της θυσίας τους κάθε στιγμή…”

Πηγή : https://agioitheodoroi.com/