April 24, 2017

Σημαντική εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Περαχώρας με την υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ.Θεοδώρων για κορυφαία ζητήματα υγείας όπως είναι η πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού  και η σημασία της αιμοδοσίας και δότης μυελού οστών .

Φωτογραφία της Μαχη Ανδριανου.

April 06, 2017

Τα αυγά ορτυκιού είναι γνωστά από την αρχαιότητα, είναι κατάλληλα για κατανάλωση από τον άνθρωπο και όχι μόνο θεωρούνται ιδιαίτερα αξιόλογη τροφή αλλά οι ειδικοί σε φυσικές μεθόδους θεραπείας βεβαιώνουν ότι η ένταξή τους στην διατροφή μας εξασφαλίζει έναν σύμμαχο στην πρόληψη και αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων υγείας.

html

March 15, 2017

Η αλλαγή των συνθηκών διαβίωσης σε συνδυασμό με τις απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας, αποτελούν την βασική αιτία για την εμφάνιση ιώσεων στα παιδιά κατά την άνοιξη. Ο συχνά κακός αερισμός των χώρων αλλά και η πολλές φορές κακή ατομική υγιεινή των παιδιών είναι οι παράγοντες που συντελούν στην εξάπλωσή τους.

March 02, 2017

Ο πνευμονιόκοκκος ή στρεπτόκοκκος της πνευμονίας (Streptococcus pneumoniae) είναι ένας
αερόβιος κόκκος Gram-θετικός, με χαρακτηριστική διάταξη σε ζευγάρια (διπλόκοκκοι).

February 21, 2017

«Το Χαµόγελο του Παιδιού» µε το κινητό πολυιατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» και σε συνεργασία µε εθελοντές γιατρούς/οδοντιάτρους παρέχουν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στα παιδιά του ∆ήµου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.
Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Οργανισµού «Το Χαµόγελο του Παιδιού» από τη ∆ευτέρα 20 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017, βρίσκεται στο Κλειστό Γήπεδο στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.

January 11, 2017

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας, καθώς φαίνεται ότι «μπαίνουμε» σε φάση «έναρξης» της γρίπης, με την κορύφωσή της να αναμένεται Φεβρουάριο-Μάρτιο και τους ειδικούς να επαναλαμβάνουν: «Ποτέ δεν είναι αργά για το εμβόλιο, έστω και τώρα οι ομάδες υψηλού κινδύνου πρέπει να εμβολιαστούν».

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

December 28, 2016

Η αλισίβα είναι ένα διάλυμα που παρασκευάζεται με το βράσιμο του νερού μαζί με στάχτη από καμένα ξύλα.

Ήτανε από τα παλαιότερα ακόμη χρόνια πολύ διαδεδομένη για τη λεύκανση των ρούχων, αλλά και αντί για σαπούνι για το λούσιμο των μαλλιών.

Έχει καθαριστικές ιδιότητες λόγω του ανθρακικού καλίου που παίρνει από τη στάχτη και το οποίο έχει την ικανότητα να διαλύει τα έλαια και τα λίπη.

December 23, 2016
December 12, 2016

Τα γλυκά των Χριστουγέννων: Πόσες θερμίδες έχουν; Tips για να μην σε παχύνουν...

Τα γλυκά των Χριστουγέννων: Πόσες θερμίδες έχουν; Tips για να μην σε παχύνουν...
 
November 08, 2016

Πάνω από μισό εκατομμύριο Έλληνες (5% του πληθυσμού) πάσχουν από κατάθλιψη, αριθμός που επιτείνεται εξαιτίας της κρίσης, της φτώχειας και των κατασχέσεων σπιτιών.

Αυτό ήταν μια από τις διαπιστώσεις που ακούστηκαν στο 2ο συνέδριο Ψυχικής Υγείας, που γίνεται στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Άλλα ενδιαφέροντα που ακούστηκαν στο Συνέδριο:

Το 36% του πληθυσμού αγγίζει τα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού

Η κατάθλιψη χτυπάει, πλέον, περισσότερο τους άντρες

Οι αυτοκτονίες μετά τα μέτρα λιτότητας αυξήθηκαν κατά 35%

Pages