March 15, 2017

Η αλλαγή των συνθηκών διαβίωσης σε συνδυασμό με τις απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας, αποτελούν την βασική αιτία για την εμφάνιση ιώσεων στα παιδιά κατά την άνοιξη. Ο συχνά κακός αερισμός των χώρων αλλά και η πολλές φορές κακή ατομική υγιεινή των παιδιών είναι οι παράγοντες που συντελούν στην εξάπλωσή τους.

March 02, 2017

Ο πνευμονιόκοκκος ή στρεπτόκοκκος της πνευμονίας (Streptococcus pneumoniae) είναι ένας
αερόβιος κόκκος Gram-θετικός, με χαρακτηριστική διάταξη σε ζευγάρια (διπλόκοκκοι).

February 21, 2017

«Το Χαµόγελο του Παιδιού» µε το κινητό πολυιατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» και σε συνεργασία µε εθελοντές γιατρούς/οδοντιάτρους παρέχουν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στα παιδιά του ∆ήµου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.
Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Οργανισµού «Το Χαµόγελο του Παιδιού» από τη ∆ευτέρα 20 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017, βρίσκεται στο Κλειστό Γήπεδο στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.

January 11, 2017

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας, καθώς φαίνεται ότι «μπαίνουμε» σε φάση «έναρξης» της γρίπης, με την κορύφωσή της να αναμένεται Φεβρουάριο-Μάρτιο και τους ειδικούς να επαναλαμβάνουν: «Ποτέ δεν είναι αργά για το εμβόλιο, έστω και τώρα οι ομάδες υψηλού κινδύνου πρέπει να εμβολιαστούν».

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

December 28, 2016

Η αλισίβα είναι ένα διάλυμα που παρασκευάζεται με το βράσιμο του νερού μαζί με στάχτη από καμένα ξύλα.

Ήτανε από τα παλαιότερα ακόμη χρόνια πολύ διαδεδομένη για τη λεύκανση των ρούχων, αλλά και αντί για σαπούνι για το λούσιμο των μαλλιών.

Έχει καθαριστικές ιδιότητες λόγω του ανθρακικού καλίου που παίρνει από τη στάχτη και το οποίο έχει την ικανότητα να διαλύει τα έλαια και τα λίπη.

December 23, 2016
December 12, 2016

Τα γλυκά των Χριστουγέννων: Πόσες θερμίδες έχουν; Tips για να μην σε παχύνουν...

Τα γλυκά των Χριστουγέννων: Πόσες θερμίδες έχουν; Tips για να μην σε παχύνουν...
 
November 08, 2016

Πάνω από μισό εκατομμύριο Έλληνες (5% του πληθυσμού) πάσχουν από κατάθλιψη, αριθμός που επιτείνεται εξαιτίας της κρίσης, της φτώχειας και των κατασχέσεων σπιτιών.

Αυτό ήταν μια από τις διαπιστώσεις που ακούστηκαν στο 2ο συνέδριο Ψυχικής Υγείας, που γίνεται στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Άλλα ενδιαφέροντα που ακούστηκαν στο Συνέδριο:

Το 36% του πληθυσμού αγγίζει τα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού

Η κατάθλιψη χτυπάει, πλέον, περισσότερο τους άντρες

Οι αυτοκτονίες μετά τα μέτρα λιτότητας αυξήθηκαν κατά 35%

October 25, 2016

Τι είναι «Ωμοφαγία»
Η Ωμοφαγία είναι η διατροφή του Μέλλοντος!
Είναι η επανασύνδεσή μας με τον «ομφάλιο λώρο»της μητέρας Φύσης..
Είναι ο φυσικός τρόπος θρέψης.
Είναι υγεία, είναι αγάπη, είναι φροντίδα, για τον εαυτό μας
και τον πλανήτη Γη.
Τι είναι «Ωμοφαγία»;

October 08, 2016

Το φθινόπωρο είναι η πρώτη, σε έξαρση ιώσεων, εποχή. Το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού, τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, κυρίως, υποφέρουν. Υπάρχει ωστόσο ένας φυσικός σύμμαχος στα ενοχλητικά συμπτώματα, μίας εποχικής ίωσης, που μπορεί μάλιστα να λειτουργήσει και ως ασπίδα πρόληψης. Δείτε πώς θα φτιάξετε εύκολα και εντελώς φυσικά, ένα φυσικό αφέψημα που θα σας ανακουφίσει από τα συμπτώματα του κρυολογήματος και της γρίπης:
Τι θα χρειαστείς:
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1 ξυλάκι κανέλα
1 κουταλάκι θυμάρι

Pages