January 18, 2017

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συγκέντρωση στο λιμάνι Κιάτου τη Δευτέρα 23 Γενάρη, στις 10.30 π.μ. και μετά με κομβόι στο στήσιμο του μπλόκου στην Τράπεζα Πειραιώς (πρώην Αγροτική), καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους ο Ενωτικός Αγροτικός Σύλλογος Νομού Κορινθίας (μέλος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου ΟΑΣΠΠ).

January 18, 2017

Στον αγώνα της  περασμένης Κυριακής ανάμεσα στον ΚΑΟΚ και τον ΑΟ ΓΛΑΥΚΟ που  έληξε με θριαμβευτική νίκη της Κορινθιακής ομάδας , ο άνθρωπος κλειδί  για την νίκη αυτή ήταν ένας έφηβος 40 ετών!

Δεν είναι σχήμα λόγου αλλά η πραγματικότητα .

Κρίμα που το παιχνίδι έγινε κεκλεισμένων των θυρών και δεν βρισκόντουσαν στο κλειστό εκατοντάδες συμπολίτες μας και κυρίως νέα παιδιά για να θαυμάσουν το φανταστικό παιχνίδι του Σταύρου Δανιήλ.

Την Κυριακή στο γήπεδο δεν υπήρχε μόνο το πλούσιο ταλέντο του Σταύρου . Δεν υπήρχε μόνο το πάθος και το νεύρο για την νίκη.

January 17, 2017

Μόλις είδαμε την φωτογραφία αυτή που δημοσίευσε ο φίλος ρεπόρτερ Γιάννης Στεφανής μας ήρθε στο μυαλό το γνωστό ανέκδοτο «πω πω οδηγάρα ο π…..ς»
Αυτή είναι η εικόνα –ορισμός του «ΟΔΗΓΟΥ ΑΦΑΣΙΑ 2017»
Εχει παρκάρει σχεδόν στην είσοδο του Κεντρικότατου δρόμου της «Κύπρου» από την πλευρά της Εθν Ανεξαρτησίας .
Υπ όψιν κάθε λεπτά από το σημείο εκείνο περνούν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ.
Όχι μόνο λεωφορείο δεν θα μπορέσει να στρίψει και να μπει στην Κύπρου αλλά ούτε και φιατάκι 126 !

January 17, 2017

Θέα από Ψηλά - Στην Περιοχή γύρω από το χωριό Ψάρι Κορινθίας επιλέξαμε φέτος για πορεία,και στην συνέχεια για κοπή Πιτας, και γλέντι με τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Κορίνθου. 

January 17, 2017

Αγώνα μέχρι τον θάνατο «ορκίστηκαν» η Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης, οι οποίοι κάθισαν μαζί στο εδώλιο του κατηγορουμένου στη δίκη τους σε δεύτερο βαθμό για τη δράση του «Επαναστατικού Αγώνα», για την οποία πρωτοδίκως έχουν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 50 ετών. Με τη σκέψη της στον 6χρονο γιο της αλλά και στην οργάνωση η Πόλα Ρούπα εμφανίστηκε περισσότερο αποφασισμένη από ποτέ πως θα συνεχίσει τη δράση της μέχρι να πεθάνει.

January 17, 2017

ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΔΕΔΕ

η εικόνα προφίλ του Hristos Kousoulos

January 17, 2017

Ένας  σεμνός, ευγενής , καλλιεργημένος   και ιδιαίτερα αγαπητός συμπολίτης μας έφυγε από την ζωή, με την ίδια σεμνότητα και διακριτικότητα που έζησε.

Και ποιος δεν θυμάται τον Γρηγόρη Δέδε με τα βιβλία του στη στοά της Κολιάτσου

φίλε Γρηγόρη....βιάστηκες έφυγες τόσο  νωρίς και  τόσο ξαφνικά

Πιστεύουμε πως πρέπει να σε αποχαιρετήσουμε χωρίς πολλά λόγια και με την σεμνότητα που σου αξίζει

Καλό σου ταξίδι φίλε

January 17, 2017

Τελικά σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις δεν θα επηρεάσει την Κορινθία το νέο δυνατό κύμα χιονοπτώσεων που αρχίζει από σήμερα Τρίτη 17.1.2017
Δεν αποκλείεται όμως την Ορεινή Κορινθία να υπάρξουν και νέες χιονοπτώσεις
Δείτε την πρόβλεψη από τον Μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο
 

January 15, 2017

Η Σεβαστή γεννήθηκε στη Χίο, σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, φεύγοντας σκαστή από το νησί με εφόδια ένα σακούλι παξιμάδια και ειδικεύτηκε στην Οφθαλμολογία. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την Ιστορία της Ιατρικής και ήταν αριστούχος διδάκτωρ του μαθήματος στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Πολλά τα έργα και οι επιστημονικές μελέτες της: Οφθαλμολογικές 16, ιατροκοινωνικές 12 και ιατροϊστορικές άνω των 200 (διακοσίων) που είναι δημοσιευμένες σε ειδικά περιοδικά εδώ και στο εξωτερικό.

January 15, 2017

Η διάβρωση απειλεί την ακτογραμμή του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης - ξήλωσε το πεζοδρόμιο (ΦΩΤΟ)

Pages