June 08, 2017

Στην Κόρινθο βρέθηκε το πρωί, Τετάρτη 7 Ιουνίου το Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης.

Μια πρωτοβουλία του Δήμου Κορινθίων και της Ελληνικής Εταιρίας Ανακύκλωσης στα πλαίσια ενημέρωσης σε μαθητές δημοτικών σχολείων του Δήμου να συμμετάσχουν σε αυτό το ¨παιχνίδι¨ και μέσα από αυτό να μάθουν περισσότερα για την Ανακύκλωση.

Οικοδεσπότης εκ μέρους του Δήμου Κορινθίων ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Κορινθίων κ. Παναγιώτης Δράκος.

June 06, 2017

Από τα πιο αγαπημένα μεγάλα θηλαστικά  των θαλασσών  σε μικρούς και μεγάλους.
Σίγουρα έχει τύχει στους περισσότερους να αγναντεύουν στην πλώρη του καραβιού και ξαφνικά όλοι να φωνάζουν με έκπληξη «Δελφίνι! Δελφίνι!» και να προσπαθούν να βγάλουν φωτογραφίες τα απίστευτα άλματα του.
Αναρωτήθηκες όμως ποτέ για την προέλευση αυτών των θηλαστικών που μας συναρπάζουν; Δεν έρχονται από κανένα μακρινό ωκεανό για να μας επισκεφτούν, αλλά στην πραγματικότητα εμείς τα επισκεπτόμαστε αφού τα δελφίνια ζουν μόνιμα όχι μόνο στη Μεσόγειο, αλλά συγκεκριμένα και στις ελληνικές θάλασσες

June 06, 2017

Μικροί και μεγάλοι
διασκέδασαν, βραβεύτηκαν και εκπαιδεύτηκαν
στη Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης
 του Πάρκου Ανακύκλωσης!

June 01, 2017

Κορινθιακός: Eνιαία περιοχή, με ενιαία Χωροταξία και Διοίκηση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
1.6.2017
ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ
     Η Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου ΄΄Η ΑΛΚΥΩΝ΄΄, συγχαίρει τους Πολίτες του Κορινθιακού Κόλπου καθώς και τις Δημοτικές Αρχές που συμμετείχαν και θα συμμετέχουν στις δράσεις ΄΄Καθαρίστε την Μεσόγειο΄΄.
Όλοι μας αντιλαμβανόμαστε την ευθύνη που έχουμε για την αξιοβίωτη προοπτική αυτού του τόπου.

May 29, 2017

Τις τελευταίες  ημέρες γίναμε μάρτυρες γεγονότων πλήρους καταστροφής  των ιχθυοαποθεμάτων  στον Κορινθιακό Κόλπο. Αυτουργοί συγκεκριμένες βιζότρατες και γρι – γρι  που ¨πετσόκοψαν ¨ το σύνολο των μικρών τόνων ( ντάσκες). Το βάρος τους κυμαίνονταν από 6-8 κιλά, όταν ενηλικιωθούν ζυγίζουν περίπου 50 κιλά, δηλαδή πολύ μικρά για αλίευση και υπολογίζουμε ότι αλιεύτηκαν  πολλές δεκάδες χιλιάδες κιλά. Πληροφορηθήκαμε  από αλιείς, ότι πριν από δύο χρόνια έγινε ένα παρόμοιο γεγονός που αλιεύτηκαν τότε πάνω από δεκαπέντε  τόνους  ντάσκες.

May 24, 2017

Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου «Ο ΑΡΙΩΝ» σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου «Ο ΑΡΙΩΝ» σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, όλους τους Δήμους του Κορινθιακού και πολλούς τοπικούς φορείς, πραγματοποιούμε μία εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με κεντρικό σύνθημα: «Πλαστική Σακούλα στον Κορινθιακό; Όχι Ευχαριστώ», στοχεύοντας:

May 18, 2017

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Συμβαίνει τώρα(Πέμπτη 18.5.2017 ώρα 15.30) στον καταυλισμό των Ρομά στα Εξαμίλια. Ένα πυκνό νέφος από μαύρο καπνό γεμάτο διοξίνες και άλλες καρκινογόνες ουσίες  έχει εξαπλωθεί στην ευρύτερη περιοχή των Εξαμιλίων.

Το  μαύρο αυτό νέφος που είναι ορατό και από την περιοχή του Δημοτικού Σταδίου Κορίνθου και τις ψηλότερες συνοικίες της πόλης στην Μπαθαρίστρα , προέρχεται από καύση καλωδίων μέσα στον καταυλισμό των Ρομά με σκοπό την απόκτηση του χαλκού.

May 17, 2017

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΔΕΝ ΘΙΑΘΕΤΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΕ ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ
Με 486 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες από άποψη ποιότητας θαλάσσιων υδάτων και προσφοράς υπηρεσιών στους λουόμενους, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), εθνικός χειριστής του διεθνούς προγράμματος «Γαλάζια Σημαία».

April 09, 2017

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ  ΑΠΟ ΓΡΙ -ΓΡΙ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ..ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΟΛΗ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ 

April 07, 2017

Kάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου πραγματοποιούνται  οι καθιερωμένοι αγώνες παρατήρησης πουλιών σε όλη την Ελλάδα. Στην Αργολίδα οι αγώνες έγιναν για πρώτη φορά την Κυριακή 2 Απριλίου 2017.

Pages