March 11, 2017

Μικρού μήκους ντοκυμαντέρ για τις πηγές ρύπανσης του Κορινθιακού κόλπου

"Ο Κορινθιακός που πληγώναμε"
Ο Κορινθιακός και οι 12 πληγές του

February 23, 2017

Επτά πανομοιότυποι με τη Γη πλανήτες βρέθηκαν σε τροχιά γύρω από το ίδιο αστέρι-νάνο, σε απόσταση 40 ετών φωτός μακριά, όπως ανακοίνωσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου η NASA. Οι πλανήτες είναι παρόμοιοι σε μέγεθος με τη Γη και στην επιφάνειά τους επικρατούν παρόμοιες θερμοκρασίες, όπερ σημαίνει ότι μπορεί εκεί να βρίσκεται νερό σε υγρή μορφή.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι αυτό είναι το «καλύτερο» σημείο πέρα από το ηλιακό μας σύστημα όπου θα πρέπει να ψάξουμε για ζωή!

February 19, 2017

Μια μεσογειακή φώκια, με την επιστημονική ονομασία «Monachus monachus», έκανε χθες Σάββατο την εμφάνιση της στα νερά της παραλίας των Αγίων Θεοδώρων, προς μεγάλη έκπληξη των κατοίκων, οι οποίοι θαύμασαν το εξαιρετικό κολύμπι και τα παιχνιδίσματα στο νερό του συμπαθούς θαλάσσιου θηλαστικού...

Μάλιστα, η συγκεκριμένη φώκια "σάρωσε" όλη την παραλία από το ύψος της Κακιάς σκάλας μέχρι τη Motor Oil...

November 21, 2016

Ένα εκπληκτικό βίντεο , με ανάλογα γραφικά εξηγεί το πώς γεννήθηκε η Σαντορίνη και το πώς άλλαξε από τους σεισμούς στα βάθη των αιώνων.

Με την βοήθεια της τεχνολογίας φαίνεται η δημιουργία του Κυκλαδίτικου νησιού  μετά από εκρήξεις αλλά και σεισμούς  από τέσσερα διαφορετικά ηφαίστεια

Το βίντεο είναι δημιουργία του «Nikos Korak;akis»

November 09, 2016

το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων θα διοργανώσει το 26ο Συνέδριο του από τις 11 έως τις 13 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου 2016.

Στο Συνέδριο με θέμα "Περιβάλλον και πλαστικό. Η πλαστική σακούλα" θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν στις σοβαρές επιπτώσεις που προκύπτουν από την αυξημένη χρήση της πλαστικής σακούλας. Είναι γεγονός ότι το πλαστικό παραμένει μετά την απόρριψη του στο περιβάλλον για πολλά χρόνια χωρίς να διασπάται, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στο χερσαίο αλλά και στο υδάτινο οικοσύστημα και ιδιαίτερα στη θαλάσσια χλωρίδα και πανίδα.

November 08, 2016

Μία ακόμη επιτυχημένη οικολογική δράση πραγματοποίησε ο Όμιλος Αυτοδυτών Λουτρακίου σε συνεργασία με το Ναυτικό Όμιλο Κιάτου το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στο Κιάτο.

Μέλη των δύο συλλόγων, αψηφώντας τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, πραγματοποίησαν εθελοντικό καθαρισμό του βυθού του αλιευτικού καταφυγίου Κιάτου.

Οι δύτες ανέσυραν από το βυθό 227 κιλά ανθρώπινης ρύπανσης (ελαστικά, πλαστικά μπουκάλια, σακούλες, γυάλινα και μεταλλικά αντικείμενα κ.α.).

November 05, 2016

Η Ευρώπη στα χρώματα του φθινοπώρου και... της πάνε πολύ!

Η Γηραιά Ήπειρος έχει μπει πλέον για τα καλά στην καρδιά του φθινοπώρου. Τα χρώματα του τοπίου άλλαξαν και οι εικόνες είναι πραγματικά μαγευτικές! 

Οι φωτογραφίες που θα δείτε παρακάτω είναι από τη Σκωτία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Σερβία, την Αγγλία και άλλες χώρες. Η ομορφιά τους δείχνει πως το φθινόπωρο είναι μια εποχή που της Ευρώπης της πάει πολύ... 

October 22, 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: "Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές σε Δήμους όλης της χώρας" - Υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου

Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης

για τους μαθητές σε Δήμους όλης της χώρας

Υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου

Pages