May 24, 2017

Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου «Ο ΑΡΙΩΝ» σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου «Ο ΑΡΙΩΝ» σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, όλους τους Δήμους του Κορινθιακού και πολλούς τοπικούς φορείς, πραγματοποιούμε μία εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με κεντρικό σύνθημα: «Πλαστική Σακούλα στον Κορινθιακό; Όχι Ευχαριστώ», στοχεύοντας:

May 18, 2017

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Συμβαίνει τώρα(Πέμπτη 18.5.2017 ώρα 15.30) στον καταυλισμό των Ρομά στα Εξαμίλια. Ένα πυκνό νέφος από μαύρο καπνό γεμάτο διοξίνες και άλλες καρκινογόνες ουσίες  έχει εξαπλωθεί στην ευρύτερη περιοχή των Εξαμιλίων.

Το  μαύρο αυτό νέφος που είναι ορατό και από την περιοχή του Δημοτικού Σταδίου Κορίνθου και τις ψηλότερες συνοικίες της πόλης στην Μπαθαρίστρα , προέρχεται από καύση καλωδίων μέσα στον καταυλισμό των Ρομά με σκοπό την απόκτηση του χαλκού.

May 17, 2017

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΔΕΝ ΘΙΑΘΕΤΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΕ ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ
Με 486 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες από άποψη ποιότητας θαλάσσιων υδάτων και προσφοράς υπηρεσιών στους λουόμενους, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), εθνικός χειριστής του διεθνούς προγράμματος «Γαλάζια Σημαία».

April 09, 2017

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ  ΑΠΟ ΓΡΙ -ΓΡΙ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ..ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΟΛΗ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ 

April 07, 2017

Kάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου πραγματοποιούνται  οι καθιερωμένοι αγώνες παρατήρησης πουλιών σε όλη την Ελλάδα. Στην Αργολίδα οι αγώνες έγιναν για πρώτη φορά την Κυριακή 2 Απριλίου 2017.

April 04, 2017

Με τη συμμετοχή του, στην μεγαλύτερη εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού της χώρας, στο «Let’s Do It Greece», ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης  διοργάνωσε και υλοποίησε μια σειρά από εθελοντικές δράσεις, την Κυριακή 2 Απριλίου 2017.

Με αφετηρία το Δημαρχείο, το πρωινό της Κυριακής, οι εθελοντές έκαναν:

March 30, 2017

Ο Δήμος Κορινθίων στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δράσεων, συμμετέχει στην πανελλαδική εθελοντική εκστρατεία “Let’s do it Greece”, η οποία διοργανώνεται

στη χώρα μας για έκτη συνεχή χρονιά και η οποία θέτει ως στόχο μέσα σε μία ημέρα, οι χιλιάδες πολίτες που μοιράζονται το όραμα μιας καθαρής Ελλάδας, να συντονιστούν σε ολόκληρη την επικράτεια, πραγματοποιώντας οργανωμένες εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης.

March 28, 2017

Αγαπημένοι φίλοι και φίλες,

Σε λίγες μέρες, ξεκινά το πιο φρικτό έθιμο: η ετήσια σφαγή εκατοντάδων εγκύων φαλαινών στη Νορβηγία. Αλλά φέτος έχουμε ένα σχέδιο για να τις σώσουμε!

Είναι πανέξυπνα πλάσματα: επικοινωνούν μεταξύ τους τραγουδώντας και βιώνουν συναισθήματα παρόμοια με τα δικά μας. Όμως, κάθε χρόνο στη Νορβηγία κομματιάζουν έγκυες φάλαινες για να φτιάξουν καλλυντικά και ζωοτροφές. Οι φαλαινοθήρες θεωρούν την εγκυμοσύνη των θηλυκών ως «δείγμα καλής υγείας»! Είναι παρανοϊκό.

March 11, 2017

Μικρού μήκους ντοκυμαντέρ για τις πηγές ρύπανσης του Κορινθιακού κόλπου

"Ο Κορινθιακός που πληγώναμε"
Ο Κορινθιακός και οι 12 πληγές του

February 23, 2017

Επτά πανομοιότυποι με τη Γη πλανήτες βρέθηκαν σε τροχιά γύρω από το ίδιο αστέρι-νάνο, σε απόσταση 40 ετών φωτός μακριά, όπως ανακοίνωσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου η NASA. Οι πλανήτες είναι παρόμοιοι σε μέγεθος με τη Γη και στην επιφάνειά τους επικρατούν παρόμοιες θερμοκρασίες, όπερ σημαίνει ότι μπορεί εκεί να βρίσκεται νερό σε υγρή μορφή.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι αυτό είναι το «καλύτερο» σημείο πέρα από το ηλιακό μας σύστημα όπου θα πρέπει να ψάξουμε για ζωή!

Pages