May 23, 2017

Δύο κρουαζιερόπλοια  έδεσαν στο λιμάνι της πόλης του Ναυπλίου, πρόκειται για τα Celestyal Nefeli )και Crystal Esprit   με σημαία Μπαχάμες  και για τα δύο πλοία.  Τα δύο κρουαζιερόπλοια ανήκουν στην εταιρεία Celestial  cruses. Το πλοίο Νεφέλη χρησιμοποιεί το λιμάνι Ναυπλίου ως Home port από το  2017. 

May 21, 2017

Η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και ο Σύλλογος Ποντίων Αργολίδας ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ  συνδιοργάνωσαν εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου την Κυριακή 21 Μαΐου 2017.

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου στο Ναύπλιο τελέσθηκε  δοξολογία . Για τα γεγονότα και την ιστορία της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου  μίλησε ο εκπαιδευτικός καθηγητής φιλόλογος .

Στην συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των πεσόντων της πόλης  παρουσία αγήματος του στρατού και της φιλαρμονικής του Δήμου.

May 20, 2017

Σε 93 χρόνια φυλάκιση τον καθένα, με εκτιτέα τα 10 χρόνια, καταδίκασε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων τρεις Ουκρανούς, οι οποίοι πέρυσι στις 7 Δεκεμβρίου ετοιμάζονταν να φυγαδεύσουν από την Ελλάδα 45 Κούρδους μετανάστες (44 από το Ιράκ και 1 Σύρου).

May 16, 2017

 H “ΠΥΛΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Ναυπλιέων και τον ΔΟΠΠΑΤ, διοργανώνει το 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΑΥΠΛΙΟΥ στις ενότητες ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ, ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.

May 14, 2017

Χωρίς εργαζόμενους στην καθαριότητα κινδυνεύουν να μείνουν οι δήμοι της Μεσσηνίας, με κίνδυνο να μείνουν τα σκουπίδια αμάζευτα στους δρόμους.

May 08, 2017

Πανέμορφα άνθη στολίζουν με ροζ αποχρώσεις την πλατεία Αγίου Πέτρου στο Άργος. Αρχές Μαΐου 2017.

Τα λουλούδια που έχουν ανθίσει αυτή την εποχή δίνουν ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό και όμορφο τόνο στην πανέμορφη έτσι και αλλιώς πλατεία το κέντρο της πόλης του Άργους. 

May 05, 2017

Περισσότεροι από 8.500 επιβάτες αποβιβάστηκαν χθες από τα τέσσερα κρουαζιερόπλοια που έδεσαν στο λιμάνι του Κατακόλου.

Οι περισσότεροι από τους επιβάτες επισκέφθηκαν την Αρχαία Ολυμπία, αλλά και γειτονικές παραλιακές περιοχές, αφού οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες τούς οδήγησαν στην απόφαση να κάνουν ένα θαλάσσιο μπάνιο.

May 03, 2017

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια όλων όσοι σχεδίαζαν και μεθόδευσαν -πολύ φιλότιμα, είναι η αλήθεια- να θέσουν εκτός εκλογικής μάχης τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη. Ο μόνος τρόπος με τον οποίον θα μπορούσαν να κατορθώσουν κάτι τέτοιο ήταν μέσω της δικαστικής οδού. Η αφορμή βρέθηκε, αλλά η δικαιοσύνη τελικώς αποδόθηκε και η σκευωρία εναντίον του περιφερειάρχη κατέρρευσε.

May 01, 2017

Το Α' Συνέδριο Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας διοργανώνει το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στις 12 και 13 Μαΐου, στο Αμφιθέατρο της Σχολής Ανθρωπιστικών και Πολιτισμικών Σπουδών "Νικόλαος Πολίτης" στην Καλαμάτα.

April 28, 2017

Μία ημέρα πριν τον εσπερινό των εγκαινίων  του νεοανεγερθείς  προσκυνηματικού ναού του Αγίου Λουκά του Ιατρού στη θέση Κριαθαράκια Λευκακίων Ναυπλίου τα συνεργεία   δουλεύουν ασταμάτητα για να είναι όλα έτοιμα.

Pages