May 31, 2017

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε τη μεγαλύτερη προσφορά για την εξαγορά του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες,μετά το άνοιγμα των προσφορών προκύπτει ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης προσέφερε 22.892.600 ευρώ για να αποκτήσει τα Μέσα Ενημέρωσης του ΔΟΛ, δηλαδή τις εφημερίδες «το Βήμα», «τα Νέα», τις ιστοσελίδες τους, τον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5 και ποσοστό 22,11% του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel.

May 29, 2017

Του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου

Η «Ζούγκλα» προανήγγειλε την Παρασκευή έρευνα, η οποία περιέχει εντυπωσιακά στοιχεία για την περιβόητη υπόθεση του πλοίου «NOOR 1», όπως επίσης και αποκαλύψεις στις οποίες προέβη από την φυλακή ένας εκ των πρωταγωνιστών, ο ισοβίτης σήμερα Μάκης Γιαννουσάκης.

May 03, 2017
Μέχρι και το 18% φθάνουν οι μειώσεις τόσο σε κύριες όσο και σε επικουρικές συντάξεις λόγω της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς που φέρνουν τα νέα μέτρα από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Στην πλειονότητά τους οι συνταξιούχοι θα δουν τη σύνταξή τους να πετσοκόβεται κατά 9%​

April 27, 2017

Στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται σήμερα το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων.
Ο μηχανισμός θα δώσει τη δυνατότητα σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις καθώς και σε ατομικές επιχειρήσεις να ρυθμίσουν τα χρέη τους συνολικά και ταυτόχρονα προς όλους τους πιστωτές τους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

April 26, 2017

Οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας, εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους και την απογοήτευση τους καθώς έπειτα απο πολιτική απόφαση του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της αρμόδιας Αναπληρώτριας Υπουργού έπαψε η λειτουργία των Κοινωνικών Δομών (κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά συσσίτια, κοινωνικά φαρμακεία, τράπεζες χρόνου, γραφεία διαμεσολάβησης, κοινωνικοί λαχανόκηποι, κέντρα ημερήσιας υποδοχής αστέγων και υπνωτήρια αστέγων) στις 28/02/2017.

April 25, 2017

Μεγάλες ανατροπές φέρνει το προσχέδιο του μνημονίου έκτασης 51 σελίδων το οποίο εστάλη στο υπουργείο Οικονομικών και αποτελεί τη βάση των διαπραγματεύσεων που ξεκινούν σήμερα 25 Απριλίου με τους Θεσμούς, προκειμένου να έχει «στρωθεί» η συμφωνία μέχρι το Εurogroup της 22ας Μαΐου.

April 08, 2017

Την αύξηση του αριθμού των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας, παρά τα αιτήματα για μείωση του αριθμού.

Συγκεκριμένα με την υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος θα εισαχθούν 70.726 υποψήφιοι, ενώ πέρυσι είχαν περάσει 69.985 απόφοιτοι Λυκείου. Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει 43.758 εισακτέους στα πανεπιστήμια και 26.968 στα ΤΕΙ. Αντίστοιχα για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 είχαμε 43.855 εισακτέους στα πανεπιστήμια και 26.130 στα ΤΕΙ.

March 28, 2017

"Οι Βαλεαρίδες είναι σταθερά πρώτες στις προτιμήσεις των Γερμανών τουριστών. Όμως η Ελλάδα καλύπτει τη διαφορά με μεγάλα βήματα, γράφει η διαδικτυακή Die Welt σε άρθρο με τίτλο: "Η Ελλάδα ενώπιον ρεκόρ την καλοκαιρινή περίοδο". Η εφημερίδα επικαλείται στοιχεία της γερμανικής εταιρίας ερευνών αγοράς GfK για τους προορισμούς που επιλέγουν φέτος οι Γερμανοί. Η Ελλάδα καταγράφει αύξηση ρεκόρ που αγγίζει το 70%. Σε ανοδική τροχιά βρίσκεται και η Βουλγαρία με αύξηση 33%, η Κροατία με 36%, αλλά και η Κύπρος και το Μαρόκο.

March 28, 2017

Ανταπόκριση από Στρασβούργο: Νίκος Ρούσσης

Στην αίθουσα του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εδώ στο Στρασβούργο, πρόκειται την ερχόμενη Πέμπτη να… ξαναζωντανέψουν οι σκηνές «Άγριας Δύσης», που εκτυλίχθηκαν στις 18 Απριλίου 2013 στη Μανωλάδα της Ηλείας, όταν οπλισμένοι με καραμπίνες επιστάτες φραουλοπαραγωγών άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως κατά αλλοδαπών εργατών γης που διεκδικούσαν τα πενιχρά δεδουλευμένα τους.

Pages