December 27, 2016

Ένα άρθρο του συνάδελφου και συνεργάτη από τα παλιά Γιάννη Λάμπρου  στις αρχές Δεκεμβρίου μου είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον και τα κράτησα στα υπ όψιν για να σχολιάσω στην κατάλληλη ώρα .

Το άρθρο αυτό για να έχετε πλήρη άποψη γιατί μιλάμε και τι εννοούμε το αναδημοσιεύουμε στο τέλος της ανάρτησης.

Στο άρθρο λοιπόν αυτό όλο το ζουμί είναι στον τίτλο και στις δύο πρώτες αράδες:

Χωριό του αη Βασίλη ή επικερδές Χριστουγεννιάτικο παζάρι;

Αυτό το ερώτημα μάλλον θα μείνει αναπάντητο.
Οι απόψεις ποικίλουν.

Φωτογραφία του χρήστη sfedona.gr.
 

Από εκεί και κάτω ο συνάδελφος τα περιπλέκει τα πράγματα μάλλον για να κρατήσει ισορροπίες  του Επιμελητηρίου με την ανεκδιήγητη Δημοτική Αρχή του Αλ Πνευματικού.

Ε λοιπόν αγαπητές Γιάννη Λάμπρου στο “ to be or not to be” που θέτεις ως αναπάντητο ερώτημα και επειδή δεν χρειάζεται να  επιστρατευθεί ο Σαίξπηρ για να απαντήσει , θα απαντήσουμε εμείς.

Δεν υπάρχει κάτι το αναπάντητο αγαπητέ και έμπειρε συνάδελφε στο ερώτημα που θέτεις. Η απάντηση μάλιστα είναι τόσο μα τόσο απλή.

Δεν υπάρχει κανένα πολιτιστικό ή κοινωνικό ή αναπτυξιακό ερέθισμα .

Μια μπίζνα είναι όλη η ιστορία και μάλιστα πολύ δυνατή μπίζνα και χωρίς φερετζέ! (Σαν και εκείνο που πήγε να στησει ο φίλος σου ο Αλέκος στα Περιβολάκια!!)

Μάλιστα απορούμε πως δεν «χτύπησε» φέτος ο γνωστός καναλάρχης!

 Εξηγούμε λοιπόν γιατί το «χωριό» είναι μια καθαρή και μεγάλη μπίζνα και τίποτα περισσότερο ή λιγότερο!

Το Χωριό του Αη Βασίλη στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο με την επίσημη στήριξη του Δήμου Λουτρακίου και την ανεπίσημη του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κορινθίας , «στήθηκε» καθαρά και μόνο ως επιχειρηματική δραστηριότητα .

Όπως έλεγαν και οι παλιοί ωραίοι και γνήσιοι  μάγκες "γίνεται καλό νταλαβέρι"!!

Τώρα ότι θα δοθούν και 3-4 παραστάσεις από σχολεία και τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους και η είσοδος είναι δωρεάν , αυτό κι αν είναι ταχυδακτυλουργικό κόλπο.

Αφού οι παραστάσεις που θα δοθούν από επαγγελματικούς θιάσους έχουν όλες εισιτήριο από 5 έως 8 ευρώ ..Και θα δοθούν πάρα πολλές τέτοιες παραστάσεις ακόμα και για σχολεία ενώ π.χ το Αριστοτέλειο που θα δώσει σχολική παράσταση τζάμπα θα παίξει μόνο μια φορά.

Και το δεύτερο μεγάλο ταχυδακτυλουργικό κόλπο για να σου «στραγγίζει» ότι έχεις στις τσέπες, είναι εκείνο το περίφημο «ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ»

Σαν το γνωστό ανέκδοτο που λέει « είσοδος δωρεάν και έξοδος 100 ευρώ!!)

Ωραία….. μπήκε κάποιος με τα παιδιά του δωρεάν στο Αλεξάνδρειο!

. Να κάνει τι στο Χριστουγενιάτικο παζάρι του Αλεξάνδρειου ; Να κάνει το γύρο του θριάμβου και να φύγει;;!

Πάρτε λοιπόν μολύβι και χαρτί και γράψτε:

Μια οικογένεια με δύο παιδιά θέλει  12 ευρώ για τα φουσκωτά (έξι ευρώ το άτομο)

12 ευρώ για να πάει να δει τους δεινόσαυρους.  Και  30 ευρώ για να πάνε τα παιδιά σε  άλλες 5 δραστηριότητες. Αν πάνε και στο παγοδρόμιο βάλτε και εκεί και κανα εικοσάρικο! Τόσες ώρες δεν θα πεινάσουν τα παιδιά δεν θέλουν ένα καφέ οι γονείς;

Βάλτε και εκεί κανα εικοσάρικο . Και αν τα παιδιά ζητήσουν από τους πάγκους κανα παιχνίδι ή κανένα γλύκισμα;  Βάλτε και εκεί κανα εικοσάρικο.

Την πρόσθεση την αφήνουμε σε εσάς.

Και πάμε τώρα στο Γκάζι της Αθήνας  στο περίφημο Cristmas Facrory.

Φωτογραφία του χρήστη sfedona.gr.
 
Δεν είναι δωρεάν η είσοδος στοιχίζει 5.50 ευρώ το άτομα αλλά προσφέρει ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ πάρα πολλές δραστηριότητες:

Φουσκωτά, Cristmas Facrory cinema, Επίσκεψη στο θρόνο του Αη Βασίλη και ταχυδρομείο για γράμματα στον Αη Βασίλη, Δημιουργία όμορφης κονκάρδας για σένα και τους φίλους σου, παιχνίδι στο εργαστήριο της KAISSA , καθώς και ταξίδι στον χωροχρόνο. Δημιουργία χειροτεχνίας με τη skag., κέρδη στον τροχό της τύχης.

γλυκίσματα στο εργαστήρι σοκολάτας, και  απεριόριστο παιχνίδι σε ακόμα 7 διαδραστικά εργαστήρια επώνυμων εταιριών κ.ά

Δηλαδή μια οικογένεια με δυό παιδιά πληρώνει εισιτήριο 22 ευρώ και έχει δωρεάν όλες τις παραπάνω δραστηριότητες.

Φωτογραφία του χρήστη sfedona.gr.
 

Και βέβαια καμία σύγκριση η ομορφιά , η οργάνωση και το θέαμα στην Τεχνόπολη στο γκάζι  όπου μπορείς να παρακολουθήσεις δωρεάν καθημερινά πάνω από 150 εκδηλώσεις .(Συναυλίες, θέατρο, Καραγκιόζη κ.ά)

Όχι πως εκεί δεν είναι επαγγελματίες και το κάνουν για ανθρωπιστικούς λόγους.

Αλλά ποντάρουν στις χιλιάδες ευχαριστημένων επισκεπτών και όχι από τους λίγους να παίρνουμε πολλά!

Νομίζω ότι σου έλυσα την απορία και απάντησα στο ερώτημά σου αγαπητέ Γιάννη Λάμπρου.  Όλα τα άλλα που γράφεις για φίλους και ευεργετημένους επιχειρηματίες  ή για στρατούς Αλέκου και στρατούς Βασίλη, είναι μια άλλη υπόθεση και υπάγεται στο πολιτικό και αυτοδιοικητικό ρεπορτάζ το οποίο θα δούμε ,θα αναλύσιμου και θα κριτικάρουμε εν ευθέτω χρόνο!

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ

Χωριό του αη Βασίλη ή επικερδές Χριστουγεννιάτικο παζάρι;

 

Αυτό το ερώτημα μάλλον θα μείνει αναπάντητο.
Οι απόψεις ποικίλουν.
Η σχέση του προέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας και υποψήφιου δημάρχου Κορινθίων κ.Βασίλη Νανόπουλου, με τον δήμο Λουτρακίου, γίνεται όλο και πιο στενή.
Μετά την έκθεση που βρήκε φιλόξενη στέγη στο Συνεδριακό κέντρο του Λουτρακίου,  μετακινήθηκε εκεί και η άλλη γνωστή πρωτοβουλία του κ.Νανόπουλου, που είναι το "Χωριό του Αη Βασίλη". το οποίο απόψε κάνει εγκαίνια..!
Το χωριό του "Αη Βασίλη", μετά τις περιπέτειες που είχε στον Βέλο όταν ξεκίνησε το 2014,βρήκε υποστήριξη απο τον δήμαρχο του Λουτρακίου και μετακόμισε.!
Υποστήριξη που ούτε στον ύπνο του δεν φανταζόταν ο επιχειρηματίας, φίλος του προέδρου του Επιμελητηρίου.
Ετσι ο δήμος (τα δίνει όλα)  θα στηρίξει με σειρά παράλληλων εκδηλώσεων τον επιχειρηματία που αισθάνεται σίγουρος διότι πολλά σχολεία απο όλη την Κορινθία, θα επισκεφθούν με σημαντικό μάλιστα εισητήριο τις εγκαταστάσεις του "χωριού", όπως και σύλλογοι..!
Παρακολουθώντας το διαδίκτυο υπάρχουν πολλά σχόλια χρηστών που θεωρούν ότι το πολυδιαφημισμένο "χωριό" είναι ένα παζάρι με Χριστουγεννιάτικα είδη και απέχει απο την κλασσική έννοια του όρου.
Στην είσοδα μάλιστα είναι "πάρκο δεινοσαύρων"..!
Σε κάθε περίπτωση όμως είναι μία ασφαλής-ασφαλέστατη επιχειρηματική μπίζνα με την υποστήριξη των φορέων..!
Πως πήρε ο επιχειρηματίας το συνεδριακό, με τι τίμημα, με  απευθείας ανάθεση ή διαγωνισμό,θα το χρηματοδοτήσει και ο δήμος(;)  είναι λεπτομέριες για την ώρα.!
Την ίδια στιγμή στον Ασσο, που είναι χωριό το οποίο ανήκει στον δήμο Κορινθίων, η προσπάθεια να στηθεί to Assos Christmas Bazaar, δεν έχει καμία στήριξη, ούτε καν απο το επιμελητήριο.
Δεν είναι δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Είναι κάτι άλλο πολύ πιο σημαντικό και παρουσιάζει ανάγλυφα την εικόνα της τοπικής μας κοινωνίας.!
Απέναντι στον πολυ καταγγελόμενο  "δημοτικό μηχανισμό" της Κορίνθου έχει στηθεί πλέον και λειτουργεί σε φούλ ρυθμούς ο... "επιμελητηριακός μηχανισμός" με τους δικούς του ανθρώπους και τον δικό του πιστό στρατό.!!!!
Το επισήμανα και κατά την διάρκεια της έκθεσης "Κορινθία 2016", ήταν ολοφάνερος στην "Πελοπόννησος ΕΧΡΟ" και φυσικά θα αναδειχθεί και στο "χωριό"..!
Για το θέμα αυτό θα επανέλθω με άλλο σημείωμα άμεσα.
Το θέμα δεν είναι να διαλέξεις στρατόπεδο για να είσαι "μέσα" στο κόλπο.
Το θέμα είναι να μην υπάρχουν στρατόπεδα...!

Γ.Λ.
Δεκέμβριος 2016
Street life

Κατηγορία: 

Add new comment

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η sfedona.gr δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.