January 06, 2017

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ : ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Χρόνος προετ/σίας 20 λεπ

Χρόνος μαγ/τος 55 λεπ

Άτομα 4

Εκτέλεση:

Κόβουμε το χοιρινό σε μερίδες, το πλένουμε και το στραγγίζουμε καλά. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε λάδι και αφού κάψει, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το κρέας.

Προσθέτουμε τομάτα ψιλοκομμένη, αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει.

Από την αρχή έχουμε βάλει αρκετό ζουμί, και όταν το κρέας έχει μαλακώσει, ρίχνουμε και το τραχανά, ανακατεύοντας, για να μη σβολιάσει. Και περίπου σε 8’ – 10’, σβήνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε μισή περίπου ώρα, μέχρι να σερβίρουμε.

Πολύ νόστιμη είναι και η μυζήθρα σε αυτό το φαγητό.

Διατροφική αξία:
Το χοιρινό παρέχει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες του συμπλέγματος B, σίδηρο, ψευδάργυρο και σελήνιο.

Επίσης αποτελεί μια από τις καλύτερες πηγές, μαγνησίου και βιταμίνης Β12. Θα πρέπει όμως να σημειωθεί ότι αποτελεί και πηγή κορεσμένων λιπαρών και χοληστερόλης.

Ο τραχανάς είναι πλούσιος σε σύνθετους υδατάνθρακές, φυτικές ίνες και σε διάφορες βιταμίνες μεταξύ των οποίων και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες ευθύνονται σε μεγάλο ποσοστό για την ανάπτυξη του ανθρώπινου οργανισμού.

Επίσης περιέχει μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων όπως το μαγγάνιο.
 

Υλικά:

• Χοιρινό
• Κρεμμύδια
• Τομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη
• Ξινός τραχανάς
• Αλάτι
• Πιπέρι

 

Add new comment

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η sfedona.gr δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.