December 30, 2016

Όπως κάθε χρόνο, έτσι  και φέτος  οι ανήλικοι τρόφιμοι του ΕΚΚΝ Κορινθίας γιόρτασαν την Γέννηση του Χριστού,  με μια απλή και λιτή γιορτούλα και παρέα με ανθρώπους που έχουν αγάπη στην καρδιά τους και βιώνουν έμπρακτα την προτροπή του Χριστού «εν φυλακή ήμην………».
Μετά το καλωσόρισμα των παρευρισκομένων  από τον Διευθυντή των Φυλακών κ. Τσουρέκη  Αντώνη και τις ευχές που  απηύθυνε προς όλους,  όσους με την παρουσία τους τίμησαν αυτή την εκδήλωση και ιδιαιτέρως με όσα ευχήθηκε στους  ανήλικους τρόφιμους του ΕΚΚΝ Κορίνθου, ακολούθησαν  τα εξής:
Χριστουγεννιάτικοι Βυζαντινοί Ύμνοι από την βυζαντινή χορωδία του ΚΕΠΑΠ-Δήμου Κορινθίων, υπό την Διεύθυνση του Μουσικού και Δασκάλου του ΕΚΚΝ κ. Δημητρίου Λέκκα, κάλαντα και  μελωδίες με όργανα από τους τροφίμους, επίκαιρη ομιλία από τον καθηγητή του ΕΚΚΝ κ. Ρουμελιώτη Χρήστο (Θεολόγο), θεατρικό από τους τροφίμους του Καταστήματος, τραγούδια και χοροί από μαθητές του Γυμνασίου Λυκείου Άσσου-Λεχαίου, διανομή δώρων από τον Άγιο Βασίλη σε όλους τους τρόφιμους και ένα μονόπρακτο από την κ. Παγώνα Τσαλπαρά από το θεατρικό εργαστήρι «ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΩΤΑΣ».
Μεταξύ άλλων παρευρέθηκε η Εισαγγελέας Ανηλίκων κ. Σταθουλοπούλου, η Διευθύντρια του Γυμνασίου - Λυκείου Άσσου –Λεχαίου κ. Σταυροπούλου Μαργαρίτα, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και του Στρατού, οι εκπαιδευτικοί του ΕΚΚΝ,  ο Διευθυντής του 1ου Λυκείου κ. Σαμαράς Βασίλειος, η Υπεύθυνη των Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Τσαπάλου Ανίτα, ο Πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας κ. Λέκκας Ηλίας (Θεολόγος), ο Πρόεδρος της Π.Ε.Θ. Κορινθίας κ. Μετζάκης Νεκτάριος(Θεολόγος), η Υποδιευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Κορίνθου κ. Ραβανίδου Δώρα (Θεολόγος), η εκπαιδευτικός του 1ου Γυμνασίου και του ΕΚΚΝ κ. Βλάχου Μαρία (Θεολόγος) ο Γραμματέας της Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας κ. Πατρώνας, η Διευθύντρια του 14ου Δημοτικού Σχολείου, ο δάσκαλος των θεατρικών δρώμενων του ΕΚΚΝ κ. Παύλος Καράγιωργας, ο Σύλλογος των Γονέων & Κηδεμόνων των σχολικών Μονάδων Άσσου-Λεχαίου, αντιπροσωπεία από την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού - ΚΑΕ  Παναθηναϊκός, γονείς και συγγενείς των τροφίμων , διάφοροι εκπαιδευτικοί και σωφρονιστικοί Υπάλληλοι του Καταστήματος.
Έχουμε την αταλάντευτη πεποίθηση ότι το πνεύμα των Χριστουγέννων  αλλά και τα διάφορα γεγονότα και καταστάσεις που βίωσε ο Χριστός κατά την επίγεια παρουσία Του, ( Γέννηση σε στάβλο - αυτοεξόριστος και μετανάστης στην Αίγυπτο - υπό διωγμόν και συνεχώς απειλούμενος – δικαστήριο - πραιτόριο - παρωδία δίκης -  φυλακή και θανατική εκτέλεση), δεν αφήνουν  κανένα περιθώριο αμφιβολίας στους συνειδητοποιημένους πιστούς ή σε όσους θέλουμε να  εμφανιζόμαστε  ως χριστιανοί, πως   η υπόθεση «φυλακή», είναι μακράν των πνευματικών μας ενδιαφερόντων ή ακόμη χειρότερα,  στους  φυλακισμένους  αρμόζει αδιαφορία και περιφρόνηση,  που θα πρέπει να εκφραστεί δια της κραυγαλέας απουσίας μας……………   Διαφορετικά ο Δικαιοκρίτης Χριστός θα μας κατακεραυνώνει με το   «εν φυλακή (ήμην) και ουκ επεσκέψασθέ με!» και εμείς με μπόλικη «αφέλεια» θα τον ρωτάμε: «Κύριε πότε σε είδομεν εν φυλακή και ου διηκονήσαμεν σοι ;»
ΚΑΛΗ & ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ
Για το ΕΚΚΝ Κορίνθου
ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ (Θεολόγος 2ου Γυμνασίου Κορίνθου -ΕΚΚΝ)
 
Σ.Σ  Αγαπητέ δάσκαλε Χρήστο Ρουμελιώτη η sfedona.gr και εγώ προσωπικά θέλουμε να σας συγχαρούμε για το έργο σας αλλά και για σεμνές και πραγματικά Χριστιανικές απόψεις σας που ταυτίζονται απόλυτα με τον λόγο του Χριστού και του Ευαγγελίου.
Με την ευκαιρία να συγχαρούμε τον Διευθυντή των φυλακών και όλους όσους συνέβαλαν στην εκδήλωση αυτή αλλά και σε όσους με την παρουσία τους έστειλαν το ξεχωριστό μήνυμα ανθρωπιάς στους ανήλικους των φυλακών
Λ.Γ

Κατηγορία: 

Add new comment

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η sfedona.gr δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.