January 11, 2017

Ιδιαίτερα αιχμηρός ο σχολιασμός του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη για την απάντηση που έδωσε η Υπουργός κα Φωτίου σε σχετική ερώτηση της κας Θελερίτη για τα Κέντρα Κοινότητας.

 Ο Περιφερειάρχης τονίζει ότι αφενός η κα Θελερίτη αγνοεί τον σχεδιασμό της Περιφέρειας και αφετέρου η κα Φωτίου θα πρέπει να γνωρίζει ότι ο πρότυπος σχεδιασμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου εξασφαλίζει ότι οι πόροι του προγράμματος θα κατευθυνθούν πρώτα και κύρια στους ωφελούμενους και δεν θα κατασπαταληθούν στους «ενδιάμεσους» όπως η ίδια προτείνει. 

Πάντως έντονο προβληματισμό προκαλεί η ουσία της ερώτησης της "Βουλεύτριας" του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίας Θελερίτη ουσιαστικά υπέρ των Δημάρχων και σε μια περίοδο που υπάρχει έντονη κόντρα μεταξύ ελαχίστων συγκεκριμένων Δημάρχων-με πρωταγωνιστή τον Δήμαρχο Κορινθίων- και του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη για το θέμα της Διαχείρισης απορριμμάτων.

Και επειδή είναι γνωστές στο πολιτικό παρασκήνιο οι "πολύ καλές" σχέσεις της Μαρίας Θελερίτη και του Δημάρχου Κορινθίων Αλ Πνευματικού , η αιχμή ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν ενδιάμεσοι για κατασπατάληση των πόρων, έχει τελικά συγκεκριμένους αποδέκτες!

Καταγγελία Θεοχάρη στη Βουλή για τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Θελερίτη

 

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

 
«Βατερλώ του αποτυχημένου οριζόντιου σχεδιασμού του Υπουργείου για τη δημιουργία των Κέντρων Κοινότητας», χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ Πέτρος Τατούλης σχολιάζοντας την απάντηση της Υπουργού κας Φωτίου στην ερώτηση της κας Θελερίτη σχετικά με το αντίστοιχο σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
 
«Απορία μας προκαλεί απ’ τη μια το γεγονός ότι η κα Βουλευτής Κορινθίας αγνοεί τον πρότυπο σχεδιασμό της Περιφέρειας, ο οποίος έχει οριστικοποιηθεί από τον Ιανουάριο του 2016, ένα χρόνο πριν δηλαδή, και απ’ την άλλη το αίσθημα ικανοποίησης που εξέφρασε από την απάντηση που έλαβε από την κα Υπουργό, η οποία αόριστα για μια ακόμα φορά υποσχέθηκε ότι θα λάβει μέτρα και ότι με «κάποιο τρόπο» θα ικανοποιήσει τα αιτήματα των Δημάρχων.
Υπενθυμίζουμε στην κα Φωτίου ότι οι Περιφέρειες θα διαχειριστούν τους πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, γιατί αυτές, με μπροστάρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το διεκδίκησαν και το πέτυχαν στη βάση των Περιφερειακών σχεδίων που είχαν εκπονήσει και όχι στη βάση του ανύπαρκτου σχεδιασμού του Υπουργείου.
Υπενθυμίζουμε επίσης στην κα Φωτίου ότι ο πρότυπος σχεδιασμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου εξασφαλίζει ότι οι πόροι του προγράμματος θα κατευθυνθούν πρώτα και κύρια στους ωφελούμενους και δεν θα κατασπαταληθούν στους «ενδιάμεσους» όπως η ίδια προτείνει. Εξασφαλίζουμε επίσης τη βιωσιμότητα των δομών, αλλά και την κάλυψη όλης της Περιφέρειας.  
Όμως η κ. Φωτίου έχει συνηθίσει, όχι μόνο να μιλάει αόριστα, αλλά και να «μαγειρεύει» αόριστα Νόμους και Υπουργικές Αποφάσεις. 
Εν μέσω οικονομικής κρίσης συστήνει δομές στους Δήμους χωρίς να μεταβιβάζει πόρους, χρησιμοποιώντας τους πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, που εκχωρήθηκαν στις  Περιφέρειες με κατεύθυνση και μόνο τους Πολίτες των τοπικών κοινωνιών.
Και τελικά να μας πει η κ. Φωτίου, από πότε η αλληλογραφία  της Περιφέρειας  με τα καθ’ ύλην αρμόδια Υπουργεία για διευθέτηση υπηρεσιακών θεμάτων χαρακτηρίζεται ως «εξώδικο». 
  Τα κέντρα κοινότητας θα υποκαταστήσουν ή θα συμπληρώσουν τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων; Γιατί εάν εννοεί το πρώτο τις προτείνουμε να μελετήσει το Σύνταγμα και να «ορμηνέψει» και την κ. Θελερίτη ανάλογα.
 Και τελικά, από τον τόσο καλά οργανωμένο οριζόντιο σχεδιασμό της κυβέρνησης πόσα κέντρα κοινότητας λειτουργούν σήμερα, ενόψει της έναρξης υποβολής αιτήσεων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης στις 15 Ιανουαρίου 2017;

Κατηγορία: 

Add new comment

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η sfedona.gr δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.