November 10, 2016

ΥΛΙΚΑ

  • 450 γρ. πένες ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας σας
  • 2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
  • 3 σέλερι λεπτοκομμένα
  • 1 λεμόνι το χυμό του
  • 1/2 μαρούλι χοντροκομμένο
  • 5 κ.σ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 60 γρ. τσένταρ σε κυβάκια
  • 120 γρ. γιαούρτι
  • 4 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 15 ml νερό
  • 30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 25΄
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Εύκολη
  • Αριθμός ατόμων
  • 4 άτομα

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τα μήλα, το σέλερι, το χυμό του λεμονιού και αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε το μαρούλι σε ενα μεγάλο μπόλ σερβιρίσματος, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το μίγμα με τα μήλα και το σέλερι. Πασπαλίζουμε με τα καρύδια και το τυρί τσένταρ.
Βάζουμε στον επεξεργαστή τροφίμων το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το νερό, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Επεξεργαζόμαστε τα υλικά μέχρι να προκύψει μια κρεμώδης σος.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σος και σερβίρουμε.

Add new comment

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η sfedona.gr δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.