December 16, 2016

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

 

Από το 2010 και μετά σχεδόν όλες οι διαστάσεις της υπόθεσης του Βατοπεδίου εξετάστηκαν στα δικαστήρια με κάθε τρόπο και αθωώθηκαν οι κατηγορούμενοι κάθε περίπτωσης.

Έχει σημασία ότι σε όλες τις εκδικάσεις οι αποφάσεις όχι απλώς αθωώνουν αλλά και τονίζουν ότι από πουθενά δεν προέκυψαν στοιχεία που να αποτελούν έστω και υποψία έκνομων πράξεων. Κι όμως, από το 2007 εκατοντάδες blogs σε όλη την Ελλάδα που έφτιαχνε το παρασύστημα του Geoffrey λάσπωναν και συκοφαντούσαν συντηρώντας μια φούσκα στην επικαιρότητα όπως έκαναν και με άλλα δήθεν "σκάνδαλα".

Ελάχιστα blogs τότε αντιστάθηκαν στη λαίλαπα και βέβαια τα περισσότερα από αυτά τα έφαγε και η μαρμάγκα γιατί στη ΝΔ κοιμόντουσαν ( ; ) όρθιοι και όπως κάνουν πάντα όταν δικοί της πλήττονται, "έστριβαν στις γωνίες" μην τους κολλήσει η "ρετσινιά" του Βατοπεδίου, σφύριζαν αδιάφορα και σαλιάριζαν με τον κάθε αντιφρονούντα μπλογκά μην τύχει και τους γράψει ότι με κάποιο τρόπο συνδέονται με τη λάσπη.

Μετά και τη χθεσινή εξέλιξη που βλέπετε, στη χώρα που ζούμε δεν περιμένω από όλους αυτούς να αποκαταστήσουν όσους λοιδόρησαν πρόστυχα, έτσι και αλλιώς τσίπα δεν υπάρχει. Από τη ΝΔ όμως επιτέλους μετά από 6 χρόνια ενοχικού κομπλεξισμού, συμπλεγματικών συμπεριφορών και απύθμενης αχαριστίας, περιμένω να αναδείξει το τέλος μιας από τις μεγαλύτερες απάτες εναντίον του λαού και της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες.

Γιατί θα πρέπει να καταλάβουν πολλοί επιτέλους ότι την τριετία 2007-2009 που εξελίχθηκε όλο αυτό το σύστημα λάσπης, δεν έπεσε απλώς ο Καραμανλής, διαλύθηκε μια χώρα για να γίνει ένας ηλίθιος Πρωθυπουργός.

 

Πρόταση αθώωσης των κατηγορουμένων για Μονή Βατοπεδίου

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

Eπειτα από την πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, η δίκη για το Βατοπέδι εισέρχεται στην τελική ευθεία.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η δίκη για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου με την εισαγγελέα της έδρας να προτείνει, χθες, την αθώωση όλων των κατηγορουμένων, με το σκεπτικό ότι δεν προέκυψε από την πολύμηνη ακροαματική διαδικασία η διάπραξη παράνομων πράξεων.

Η εισαγγελική λειτουργός Βασιλική Κρίνα κατά την αγόρευσή της αναφέρθηκε λεπτομερώς στα στοιχεία της πολύκροτης υπόθεσης, που είχε λάβει διαστάσεις πολιτικού σκανδάλου και είχε απασχολήσει και τη Βουλή, καταλήγοντας σε πρόταση αθώωσης όλων, πρόταση που έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τους παρισταμένους στη δικαστική αίθουσα.

Το συμπέρασμα της εισαγγελικής λειτουργού ήταν πως δεν στοιχειοθετούνται οι αξιόποινες πράξεις που είχαν αποδοθεί στους κατηγορουμένους, οι οποίοι δικάζονται επί μήνες για τα αδικήματα της απιστίας, της απάτης, ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος και της ψευδορκίας.

Το βασικό στοιχείο της εισαγγελικής αγόρευσης ήταν πως δεν αποδείχθηκε από την ακροαματική διαδικασία ότι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του Βατοπεδίου είχαν δόλο, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων, πως είχαν την πεποίθηση –ειδικώς– οι δικαζόμενοι κρατικοί λειτουργοί ότι εκτελούσαν σύννομες πράξεις, οι οποίες ελήφθησαν στο πλαίσιο ειλημμένων κυβερνητικών αποφάσεων.

Σχετικά με την κατηγορία που αντιμετωπίζουν, τόσο ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου κ. Εφραίμ όσο και ο μοναχός Αρσένιος ως ηθικοί αυτουργοί των πράξεων των κρατικών αξιωματούχων (κυρίως στελεχών, τότε, της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου), η εισαγγελική λειτουργός τόνισε ότι δεν προέκυψε πως έπεισαν κάποιους να παρανομήσουν, ούτε προσωπικό για αυτούς όφελος.

«Πίστευαν, και πιστεύουν», υποστήριξε η εισαγγελική λειτουργός αναφερόμενη στον ηγούμενο Εφραίμ και τον μοναχό Αρσένιο, «ότι οι παραλίμνιες εκτάσεις και η λίμνη Βιστωνίδα ανήκουν στη Μονή», για να προσθέσει ότι «αποδείχθηκε πως δεν επηρέασαν τους υπαλλήλους της ΚΕΔ, ούτε ότι είχαν οι μοναχοί τη δυνατότητα επιλογής ακινήτων του Δημοσίου τα οποία τους προσφέρθηκαν για τις ανταλλαγές».

«Πώς μπορείτε», ανέφερε η εισαγγελέας, απευθυνόμενη στο δικαστήριο, «να δεχθείτε ότι έγκριτοι επιστήμονες, για τους οποίους δεν διαπιστώθηκε θρησκοληψία, πιέστηκαν να συμβάλουν στη μείωση της περιουσίας του Δημοσίου, χωρίς να προκύψει για κανέναν από αυτούς οικονομικό όφελος ή άλλο κίνητρο».

Σχετικά με το κομβικής σημασίας θέμα πάνω στο οποίο «πάτησε» όλη η υπόθεση, αν δηλαδή η λίμνη Βιστωνίδα και οι παραλίμνιες εκτάσεις της ανήκουν στη Μονή Βατοπεδίου ή στο Δημόσιο, η εισαγγελέας τόνισε ότι αυτό θα το λύσουν τα πολιτικά δικαστήρια, όπου η υπόθεση για το ιδιοκτησιακό εκκρεμεί, και δεν αποτελεί αντικείμενο μιας ποινικής δίκης.

Σημειωτέον ότι ανά την επικράτεια ήδη πολλά δικαστήρια έχουν εκδώσει αποφάσεις θετικές για τη Μονή Βατοπεδίου σε ό,τι αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης, δεχόμενα τους τίτλους που έχει η Μονή από τους βυζαντινούς χρόνους.

 

Κατηγορία: 

Add new comment

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η sfedona.gr δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.